Ștefan Mandachi, după ce o mamă i-a arătat mașina în care i-au murit copiii: Am rămas înmărmurit. Ne-a dus la cimitir și la calea ferată

Ștefan Mandachi, după ce o mamă i-a arătat mașina în care i-au murit copiii: Am rămas înmărmurit. Ne-a dus la cimitir și la calea ferată
Publicat: 12/05/2019, 14:17

Ștefan Mandachi a povestit, duminică, într-o conferință de presă, la Suceava, la care au participat mai multe victime ale accidentelor rutiere, cum a rămas „înmărmurit” când o mamă l-a dus să vadă mașina în care i-au murit patru din cei nouă copii.

„Doamna și domnul Petruț au avut nouă copii și patru dintre ei au murit în accident rutier. Când am ajuns în fața blocului lor, mi-a fost teamă de reacția lor. O mamă care și-a pierdut patru copii… Când am bătut la ușă și mi-a răspuns doamna nu am putuit să spun nici . Doamna a fost atât de amabilă, ne-a dus la cimitir, ne-a dus la calea ferată unde mașina a fost lovită de tren. Ce m-a șocat e că în urmă cu doi ani, alți doi oameni au murit acolo, cale ferată nesemnalizată, unde e doar un carton. Doamna ne-a dus și am văzut mașina în care i-au murit patru copii. Am rămas înmărmurit”, a povestit, emoționat, Ștefan Mandachi, care realizează un documentar cu poveștile de viață ale victimelor accidentelor rutiere.

Mai multe victime ale accidentelor rutiere au povestit cum au reușit să treacă peste tragedia care le-a schimbat viața și cum au ajuns să trăiască în scaune cu rotile.

Sucevenilor, Ștefan Mandachi le-a spus că „sunt curajoși”, pentru că „trăiesc în județul morții”, de aceea a ales să își lanseze filmul documentar în Suceava.

„Sunteți niște curajoși, pentru că toți vă aflați în județul în morții. România este țara cu cele mai multe victime din accidente rutiere din Europa, suntem pe locul întâi, iar Suceava este locul unu între județele din România, deci sunteți niște curajoși. Avem oameni care sunt veniți din toate localitățile, de la București, din Cluj, Piatra Neamț, Botoșani, Iași. Când ajungeți la Drăgușeni, să știți că ați ajuns în județul morții, Suceava. Acest eveniment, de fapt nu este un eveniment, este o discuție, pentru că eu îmi voi lansa un proiect de film documentar, nu voi lansa astăzi (duminică – n.r.) filmul documentar care are ca temă consecințele dramatice ale lipsei infrastructurii din România, este o discuție cu victimele din accidentele rutiere și să spunem actorii care impropriu spus joacă în filmul nostru documentar”, a spus Mandachi.

Potrivit anteprenorului care a realizat primul metru de autostradă din Moldova, cea mai mare mare speranță a sucevenilor este „un drum expres în 2028″. „Tot ce ne dau ei e o poveste de adormit copiii. Dacă noi avem o predispoziție către somn, adormim repede”, a avertizat el, spunând că dacă nu vor insista, drumul nu se va realiza.

Întrebat ce îi transmite ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, Ștefan Mandachi a răspuns: „Să vină și el la acest prim metru de autostradă, să vadă cum arată un șantier, să ne invite și pe noi să vedem șantiere. Eu am mers 6.000 de kilometri și nu am văzut niciun șantier”, a spus Mandachi.

Omul de afaceri Ștefan Mandachi, din Suceava, a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova.

Mandachi a anunțat, într-un videoclip postat pe youtube, că a făcut un calcul și, până acum, a pierdut un an și jumătate din viață la volan, parcurgând mai mult de 500.000 de kilometri în 15 ani de când are permis de conducere, dar și că în ultimii 30 de ani, pe șoselele din România au murit 60.000 de oameni, echivalentul populației unui oraș precum Alba Iulia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie pentru utilizatorii TikTok din ROMÂNIA. Să facă asta este INTERZIS prin lege
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron