STENOGRAME. Cum se negocia șpaga la Hidroelectrica: „Sunt dispuși, în loc de șapte sute cincizeci, să dea nouă sute de mii sau poate, cum negociem, chiar un milion”

STENOGRAME. Cum se negocia șpaga la Hidroelectrica: Sunt dispuși, în loc de șapte sute cincizeci, să dea nouă sute de mii sau poate, cum negociem, chiar un milion
Publicat: 11/11/2013, 21:42
Actualizat: 01/05/2015, 16:46

În refereratul prin care DNA solicită arestarea preventivă a lui Ioan Mihăilă consilier al ministrului delegat pentru Energie și a lui Eugen Brădean, director în cadrul Hidroelectrica, au fost inserate stenograme care arată cum se negocia mita de 1,4 milioane euro pentu un contract de 260 milioane euro. În discuții Eugen Brădean l-a pomenit și pe ministrul pentru Energie, Constantin Niță. În acest dosar Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului de Finanțe, Daniel Chițoiu, este cel care a denunțat actele de corupție de la Hidroelectrica cercetate de DNA. Stenogramele din dosar sunt între Remus Vulpescu șiEugen Brădean. Cel din urmă încerca să îl convingă pe Vulpescu să voteze pentru contractul de 260 milioane euro de care urma să beneficieze ENERGON POWER&GAS S.R.L din Cluj, al cărei reprezentant este omul de afaceri Rareș Criste. Stenogramele redau o discuție din data de 19 octombrie, la nouă zile după ce Remus Vulpescu sesizase DNA în privința mitei.

Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventivă aa lui Ioan Mihăilă consilier al ministrului delegat pentru Energie și a lui Eugen Brădean, director în cadrul Hidroelectrica.

BRĂDEAN EUGEN: Ziceam că ăla e, într-adevăr, contractul …(neinteligibil)…uită-te și tu, să vezi. Eu am făcut nota draft. Mai rămâne ca să răspundă la solicitarea aia…pe care am făcut-o. Ai văzut cum arată?…Că ei au venit cu o altă…contra-ofertă, ca să zic așa, în sensul că, la fel putem și noi să ne facem că plouă, cum ar fi, că fac pe treaba aia,… știi?…dau avansul și dup-aia au surpriza neplăcută că nu se face…au venit cu contra…răspuns,… știi?…că de unde au garanția că se fac, că nu e vorba de bani, aicea e vorba că de unde….că dup-aia rămân ei. Că ce fac, ne aleargă pe noi doi, …(neinteligibil)…nu știu cealaltă persoană, …(neinteligibil)…că niciodată n-au făcut, n-au dezvăluit cine, identitatea…., mă refer la mine, știi?….Să m-aleagă pe mine?…Și au făcut altă auto-ofertă, în sensul că au plusat încă o sută cincizeci de mii de euro, vis-a-vis de …(neinteligibil)…din țară. Adică să…au zis domne, sunt dispuși în loc de șapte sute cincizeci, să dea nouă sute de mii sau…poate, cum negociem, poate chiar un milion. Dar nu probase. Și eu m-am ținut…și eu m-am ținut cu avansul, și urma să ne mai auzim peste trei zile, adică duminică, adică mâine. Vedem…!
VULPESCU DUMITRU REMUS: Asta e pe încredere, așa, pă ce?
BRĂDEAN EUGEN: Știu eu, eu ți-am zis …(neinteligibil)…cu părerea . Numai că și ei au venit cu aceeași chestie, de unde …(neinteligibil)…facem, și dup-aia…(neinteligibil)…au venit cu aceeași…n-au zis nu categoric, da”…nu…nici… da” nici da…, știi?
VULPESCU DUMITRU REMUS: Bun, și?
BRĂDEAN EUGEN:… în clipa aceasta…(neinteligibil)…mai bine că nu sunt…că dă banii…
VULPESCU DUMITRU REMUS: Și când vor să facă….? Bun, hai să presupunem….
BRĂDEAN EUGEN:…imediat, imediat….au zis că în câteva zile…
VULPESCU DUMITRU REMUS: Păi care, băi, imediat, că trebuie ședință de Consiliu de Supraveghere…
BRĂDEAN EUGEN: Nu, mă refer…nu, am crezut că te referi la plată…nu, când vor să facă, e pe douăș”nouă licitația, și eu vreau să o bag în ședință, na, pe douăș”doi…pe douăș-doi …
……………………………………………………………………
BRĂDEAN EUGEN: Nu, știu…eu, ca să mă înțelegi tu pe mine, eu de ce nu am zis…eu, personal…(neinteligibil)…tot la fel m-a …(neinteligibil)…și pe mine, …(neinteligibil)…și e vorba de încredere, tu n-ai, normal, cum să ai încredere…poate-l cunoști, poate nu-l cunoști….eu cunoscându-l de foarte mult timp, am încredere, dar n-am cum să-ți cer ție și…nici eu, dacă aș fi în locul tău, n-aș…probabil aș gândi la fel…(neinteligibil)…
VULPESCU DUMITRU REMUS: …cinci zile de convocare…
BRĂDEAN EUGEN: …cu atât mai mult…da, și dacă se convoacă de luni, pot să convoc de luni, douăș”unu, pentru…
……………………………………………………………………
VULPESCU DUMITRU REMUS: Dă-mi-l, na!
BRĂDEAN EUGEN: L-am printat, dacă-l vrei!
VULPESCU DUMITRU REMUS: Da. Dă-mi-l, că nu l-am printat.
BRĂDEAN EUGEN: Da”…ți-am zis, e foarte echilibrat…foarte bun…(neinteligibil)…nu e nimic…(n.n. referirea lui Brădean Eugen la mapa de culoare roșie cuprinzând documentele antemenționate, mapă pe care a înmânat-o numitului Vulpescu Remus)
VULPESCU DUMITRU REMUS: Mai e altceva înăuntru?
BRĂDEAN EUGEN: Îhm?
VULPESCU DUMITRU REMUS: Mai e și altceva înăuntru?
BRĂDEAN EUGEN: Ți-l las…Eu, făcând nota asta draft, l-am abordat pe …(neinteligibil)…Stănculescu din fairplay, nu….fără nici o altă chestie, știi…(neinteligibil)…spunându-mi că este ok….uite, îți dau această notă, de fapt pagina mea…(neinteligibil)…tu ești plecat din țară…
VULPESCU DUMITRU REMUS: Stănculescu ? Unde a plecat el? A, e în America…

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
O bancă din România vinde un VW Passat. Pare chilipir dar are o mare problemă
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
CEO-ul Pfizer: Virusul va persista ani de zile, dar acesta ar putea fi ultimul val...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
BĂTAIE în toată regula la o SALĂ de FITNESS!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Răsturnare șocantă de situație în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecere de mașina poliţiei. Ce...
Horoscop marți, 18 ianuarie! Cea mai grăbită zodie. Evită cu orice preț deciziile majore
Adevărul despre numărul record de morți în România. Un medic oncolog aruncă bomba
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...