STENOGRAME. Cum se negocia șpaga la Hidroelectrica: „Sunt dispuși, în loc de șapte sute cincizeci, să dea nouă sute de mii sau poate, cum negociem, chiar un milion”

STENOGRAME. Cum se negocia șpaga la Hidroelectrica: Sunt dispuși, în loc de șapte sute cincizeci, să dea nouă sute de mii sau poate, cum negociem, chiar un milion
Publicat: 11/11/2013, 21:42
Actualizat: 01/05/2015, 16:46

În refereratul prin care DNA solicită arestarea preventivă a lui Ioan Mihăilă consilier al ministrului delegat pentru Energie și a lui Eugen Brădean, director în cadrul Hidroelectrica, au fost inserate stenograme care arată cum se negocia mita de 1,4 milioane euro pentu un contract de 260 milioane euro. În discuții Eugen Brădean l-a pomenit și pe ministrul pentru Energie, Constantin Niță. În acest dosar Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului de Finanțe, Daniel Chițoiu, este cel care a denunțat actele de corupție de la Hidroelectrica cercetate de DNA. Stenogramele din dosar sunt între Remus Vulpescu șiEugen Brădean. Cel din urmă încerca să îl convingă pe Vulpescu să voteze pentru contractul de 260 milioane euro de care urma să beneficieze ENERGON POWER&GAS S.R.L din Cluj, al cărei reprezentant este omul de afaceri Rareș Criste. Stenogramele redau o discuție din data de 19 octombrie, la nouă zile după ce Remus Vulpescu sesizase DNA în privința mitei.

Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventivă aa lui Ioan Mihăilă consilier al ministrului delegat pentru Energie și a lui Eugen Brădean, director în cadrul Hidroelectrica.

BRĂDEAN EUGEN: Ziceam că ăla e, într-adevăr, contractul …(neinteligibil)…uită-te și tu, să vezi. Eu am făcut nota draft. Mai rămâne ca să răspundă la solicitarea aia…pe care am făcut-o. Ai văzut cum arată?…Că ei au venit cu o altă…contra-ofertă, ca să zic așa, în sensul că, la fel putem și noi să ne facem că plouă, cum ar fi, că fac pe treaba aia,… știi?…dau avansul și dup-aia au surpriza neplăcută că nu se face…au venit cu contra…răspuns,… știi?…că de unde au garanția că se fac, că nu e vorba de bani, aicea e vorba că de unde….că dup-aia rămân ei. Că ce fac, ne aleargă pe noi doi, …(neinteligibil)…nu știu cealaltă persoană, …(neinteligibil)…că niciodată n-au făcut, n-au dezvăluit cine, identitatea…., mă refer la mine, știi?….Să m-aleagă pe mine?…Și au făcut altă auto-ofertă, în sensul că au plusat încă o sută cincizeci de mii de euro, vis-a-vis de …(neinteligibil)…din țară. Adică să…au zis domne, sunt dispuși în loc de șapte sute cincizeci, să dea nouă sute de mii sau…poate, cum negociem, poate chiar un milion. Dar nu probase. Și eu m-am ținut…și eu m-am ținut cu avansul, și urma să ne mai auzim peste trei zile, adică duminică, adică mâine. Vedem…!
VULPESCU DUMITRU REMUS: Asta e pe încredere, așa, pă ce?
BRĂDEAN EUGEN: Știu eu, eu ți-am zis …(neinteligibil)…cu părerea . Numai că și ei au venit cu aceeași chestie, de unde …(neinteligibil)…facem, și dup-aia…(neinteligibil)…au venit cu aceeași…n-au zis nu categoric, da”…nu…nici… da” nici da…, știi?
VULPESCU DUMITRU REMUS: Bun, și?
BRĂDEAN EUGEN:… în clipa aceasta…(neinteligibil)…mai bine că nu sunt…că dă banii…
VULPESCU DUMITRU REMUS: Și când vor să facă….? Bun, hai să presupunem….
BRĂDEAN EUGEN:…imediat, imediat….au zis că în câteva zile…
VULPESCU DUMITRU REMUS: Păi care, băi, imediat, că trebuie ședință de Consiliu de Supraveghere…
BRĂDEAN EUGEN: Nu, mă refer…nu, am crezut că te referi la plată…nu, când vor să facă, e pe douăș”nouă licitația, și eu vreau să o bag în ședință, na, pe douăș”doi…pe douăș-doi …
……………………………………………………………………
BRĂDEAN EUGEN: Nu, știu…eu, ca să mă înțelegi tu pe mine, eu de ce nu am zis…eu, personal…(neinteligibil)…tot la fel m-a …(neinteligibil)…și pe mine, …(neinteligibil)…și e vorba de încredere, tu n-ai, normal, cum să ai încredere…poate-l cunoști, poate nu-l cunoști….eu cunoscându-l de foarte mult timp, am încredere, dar n-am cum să-ți cer ție și…nici eu, dacă aș fi în locul tău, n-aș…probabil aș gândi la fel…(neinteligibil)…
VULPESCU DUMITRU REMUS: …cinci zile de convocare…
BRĂDEAN EUGEN: …cu atât mai mult…da, și dacă se convoacă de luni, pot să convoc de luni, douăș”unu, pentru…
……………………………………………………………………
VULPESCU DUMITRU REMUS: Dă-mi-l, na!
BRĂDEAN EUGEN: L-am printat, dacă-l vrei!
VULPESCU DUMITRU REMUS: Da. Dă-mi-l, că nu l-am printat.
BRĂDEAN EUGEN: Da”…ți-am zis, e foarte echilibrat…foarte bun…(neinteligibil)…nu e nimic…(n.n. referirea lui Brădean Eugen la mapa de culoare roșie cuprinzând documentele antemenționate, mapă pe care a înmânat-o numitului Vulpescu Remus)
VULPESCU DUMITRU REMUS: Mai e altceva înăuntru?
BRĂDEAN EUGEN: Îhm?
VULPESCU DUMITRU REMUS: Mai e și altceva înăuntru?
BRĂDEAN EUGEN: Ți-l las…Eu, făcând nota asta draft, l-am abordat pe …(neinteligibil)…Stănculescu din fairplay, nu….fără nici o altă chestie, știi…(neinteligibil)…spunându-mi că este ok….uite, îți dau această notă, de fapt pagina mea…(neinteligibil)…tu ești plecat din țară…
VULPESCU DUMITRU REMUS: Stănculescu ? Unde a plecat el? A, e în America…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Regele Charles, cerință specială! Suveranul britanic a insistat să îl cunoască pe directorul SRI: „Vreau...
FOTO. Imagini incendiare cu Denise, iubita fiului lui Cristi Borcea! Cât de bine arată tânăra
Cele patru cuvinte cu care noul președinte al Nigeriei și-a aruncat țara în haos din...
Persoanele cele mai fascinante au această grupă de sânge. Ce spune despre tine grupa de...
Vară plină de ploi devastatoare şi vijelii puternice. Meteorologii anunţă pentru ce să ne pregătim...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
UniCredit Leasing vinde un BMW X1 din 2017. SUV-ul se apropie de 180.000 de km
Calendar ortodox 3 iunie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă?
Regele Charles al III-lea a ajuns în România! Programul monarhului britanic
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Austria produce încă un mare scandal la graniţele Europei, blocând circulaţia camioanelor pe continent. România...
Lacul Cinciș și legendele terifiante care înconjoară locul atins de mâna lui Dumnezeu
GREȘEALĂ făcută de toți BĂRBAȚII când URINEAZĂ! Este GREȘIT SĂ...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Luiza Melencu TRĂIEȘTE! Monica Melencu, anunț după patru ani: Sunt duse în...
Acoliții lui Putin la un pas să se încaiere. Cecenii i-au transmis lui Prigojin că...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Felicitări și mesaje de Rusalii 2023. Cele mai frumoase urări și imagini pentru 4 și...