• Publicat:
Știri

Summitul de la Sibiu, mai 2019: Federica Mogherini vorbește despre importanța statelor balcanice în cadrul UE

Summitul de la Sibiu, mai 2019: Federica Mogherini vorbește despre importanța statelor balcanice în cadrul UE
Federica Mogherini, Înaltul reprezentant european pentru Afaceri Externe, a ajuns joi dimineață la summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din UE, desfășurat la Sibiu, unde a vorbit despre importanța viitorului statelor balcanice în cadrul Uniunii Europene.

„Este foarte important ca liderii statelor membre UE să se reunească pentru a arăta unitate și determinarea de a continua să investească în Uniunea Europeană”, a declarat Mogherini.

„Trebuie să adaug că vin direct de la Tirana (n. red. – capitala Albaniei), unde am participat la întrevederea liderilor statelor din Balcanii de Vest și că pentru mine a reprezentat un mesaj special: că proiectul integrării Uniunii Europene primește un nivel ridicat de susținere, mai ales în Balcanii de Vest”, a adăugat aceasta.

„Consider că liderii actuali, cât și cei din viitor, trebuie să ia în considerare viitorul statelor balcanice în cadrul Uniunii Europene ca fiind o prioritate, pentru prosperitate economică (…) Albania susține Uniunea Europeană în proporții de 90%, așa că Tirana este o capitală de care trebuie să grijă în viitor”, a mai afirmat oficialul european.

Principalul subiect al discuțiilor al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea și la prioritățile acțiunii la nivel european pentru următorii ani.

Tags:
Inchide