Surpriză pentru locuitorii din Sibiu: Fulgi de zăpadă cât bobul de mazăre – VIDEO

Publicat: 28/12/2019, 13:57

Locuitorii din Sibiu s-au trezit, sâmbătă, cu o ploaie de zăpadă.

În imaginile surprinse de o localnică se vede cum din cer cad fulgi de nea de dimensiunea unui bob de mazăre și cu un aspect mai puțin obișnuit.

În doar 5 minute, totul a fost acoprit de gheață.

Potrivit meteorologilor, este vorba despre „măzăriche”, adică granule de apă suprarăcită, cu aspect de fulg de nea. Fenomenul are loc atunci când scad temperaturile, iar la Sibiu, sâmbătă, la ora 11, termometrele stației meteo înregistrau zero grade.

Meteorologii anunță, însă că în zonă, ninsorile vor fi slabe și vor dura doar până duminică. Cel mai mare strat de zăpadă este așteptat la munte, dar nu va depăși 10 cm.

„La Sibiu, sâmbătă la ora 11 se înregistrau zero grade, iar maxima zilei va fi de 2 grade. Pe întreg județul, maximele vor fi între 1 și 3 grade, minimele de la noapte între minus 5 și minus 3 grade. Pentru următoarele zile, ne așteptăm la precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare și localizate îndeosebi în zona montană și submontană. La noapte, precipitațiile vor fi ceva mai consistente și vor depăși 10-15 l/mp,asta însemnând aproximativ 10-15 cm de zăpadă. Este vorba de următoarele 24 de ore, apoi, din ce în ce mai slabe. În noaptea de Revelion vor fi ninsori foarte slabe cantitativ, localizate în zona montană și submontană.Trecător, ar putea să fulguiască și în Sibiu, dar nu preconizăm să se depună un strat de zăpadă”, a declarat, pentru Mediafax, Cristian Grecu, meteorolog de serviciu.

Sursă VIDEO: Mediafax

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase