Tânăr de 19 ani, la un pas de moarte după ce a intrat cu mașina în gardul unui restaurant

Publicat: 19 03. 2016, 10:54
Actualizat: 19 03. 2016, 19:05

Accidentul a avut loc sâmbătă dimineața, la intrarea în Pitești dinspre localitatea argeșeană Drăgășani.

Șoferul în vârsă de 19 ani, care avea permis de conducere de două luni, a intrat într-o depășire, după care s-a izbit de zidurile unui restaurant. Mașina a luat foc, tânărul fiind scos la timp de către doi trecători.

Două autosanitare SMURD și o autospecială cu apă și spumă au ajuns la fața locului, șoferul fiind preluat de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă și transportat la Spitalul Județean Argeș.

Acesta a suferit multiple fracturi și traumatisme.

Un localnic din zona în care s-a produs accidentul a încercat să stingă incendiul înainte de venirea pompierilor. „Am auzit o bubuitură, după care am ieșit cu un extinctor. Flăcările ieșeau de sub bordul mașinii. Am ajutat și cu 4-5 găleți de apă, dar tot pompierii au stins incendiul. Doi trecători au ajutat la scoaterea victimei, care rămăsese încarcerată”, a declarat acesta.

„Detașamentul 1 de Pompieri a fost solicitat pentru descarcerarea unei persoane și stingerea unui incendiu la un autoturism, în urma unui accident rutier. Victima a fost salvată și predată echipajului TIM și incendiul lichidat”, a declarat Cătălin Cârstea, reprezentant al ISU Argeș.

La spital, polițistii l-au testat la spital pe șofer cu aparatul etilotest și s-a dovedit ca nu băuse.

„Accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum. Șoferul, care nu consumase alcool, s-a angajat într-o depășire și a lovit gardul unui restaurant din zonă”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, Mădălin Zamfir.

Mașina tânărului era plină cu bidoane de țuica și cu nuci, care s-au împrăștiat peste tot pe stradă.