Tânăra nevoiașă care a returnat un portofel cu 1.000 de lei, recompensată de proprietară cu 15 lei

Tânăra nevoiașă care a returnat un portofel cu 1.000 de lei, recompensată de proprietară cu 15 lei
Publicat: 10/04/2014, 18:45
Actualizat: 26/03/2019, 04:08

Tânăra din comuna Berca, județul Buzău, provenind dintr-o familie numeroasă și extrem de nevoiașă și care a predat Poliției un portofel cu aproape 1.000 de lei și cu acte, găsit pe stradă, spune că nu a avut niciodată asupra sa atâția bani și că proprietara bunurilor a recompensat-o cu 15 lei.

Loredana Neagu, în vârstă de 20 de ani, mamă a doi copii, o fetiță de opt luni și un băiat de trei ani, și care trăiește în condiții extrem de dificile, a declarat că a găsit portofelul pe stradă și niciun moment nu s-a gândit că și-ar putea însuși suma respectivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tânăra a cărei familie trăiește din alocația copiilor și din venitul minim garantat spune că a primit drept recompensă de la proprietara portofelului suma de 15 lei și că nu regretă că a înapoiat suma respectivă.

„Am trecut pe drum și am văzut portofelul, era desfăcut, l-am luat și l-am dus la Poliție, că așa era normal. Nu eu am muncit pentru acei bani, noi suntem săraci, dar cinstiți, nu furăm, nu spargem, nu avem altercații sau divergențe cu Poliția. Suntem la locul nostru. Proprietara s-a bucurat, nu se aștepta la o persoană ca mine, și nici la altcineva să-i mai dea portofelul. Se uita la mine, după privirea dânsei mi-a mulțumit. Mi-a dat 15 lei. Mi-a mulțumit. Era fericită că cineva a avut inima să-i dea banii înapoi. Erau aproape zece milioane de lei vechi, bani mulți pentru mine și la câte nevoi am, îmi foloseau, pentru că-mi fac o cameră. Dar nu erau ai mei”, a declarat, joi, tânăra.

La rândul său, mama fetei susține că, deși trăiesc în condiții grele și muncesc cu ziua pe unde pot, trebuia ca banii să fie restituiți.

„Cu șase copii trebuia să-i educ mai sever, să nu fure, să nu spargă, să ducă la Poliție dacă găsesc ceva. Ce să facă la pușcărie? Nu i-am învățat să fure. Niciodată în casă n-am avut zece milioane, muncim cu ziua, trăim cu alocații, cu ajutorul de la primărie, ne descurcăm. Ne mai ducem peste primar să ne ajute, ne mai dă una alta, dar banii nu-i puteam lua, că nu erau ai noștri”, a declarat mama tinerei care a predat Poliției portofelul cu aproape 1.000 de lei, găsit pe stradă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, comisar șef Florina Crucianu, proprietara portofelului pierdut nu se aștepta să-și mai găsească banii.

„Imediat după ce tânăra s-a prezentat la poliție și a predat banii, colegii au luat legătura cu proprietara, care nu anunțase pierderea. A venit la sediul Poliției și a intrat in posesia portofelului, arătându-și surprinderea și mulțumirea față de gestul tinerei. Ne-a precizat că nu se aștepta ca documentele și mai ales banii să-i fie restituiți”, a declarat Crucianu.

Tânăra care a găsit pe pe trotuarul din fața dispensarului din localitate un portofel cu aproape 1.000 de lei, cu documente și carduri. locuiește într-o casă sărăcăcioasă, alături de cei doi copii ai săi, de părinți și de cei cinci frați, trăind din venitul minim garantat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Buzău, comisar-șef Florina Crucianu, tânăra de 20 de ani a mers la sediul postului comunal de Poliție și a predat portofelul în care erau aproape 1.000 de lei, dar și documente și mai multe carduri bancare.

„Polițiștii au constatat că portofelul conținea documentele de identitate și carduri pe numele unei femei în vârstă de 37 de ani, din comuna Berca, precum și suma de 988 de lei”, a declarat, miercuri, reprezentantul Poliției Buzău, precizând că portofelul cu bani și documente a fost predat proprietarei, care a recompensat-o pe tânără.

Potrivit autorităților locale din comuna Berca, tânăra, Loredana Neagu, provine dintr-o familie de etnie romă, numeroasă, extrem de nevoiașă, care trăiește din venitul minim garantat. Singurul din familie care lucrează este tatăl tinerei, care este angajat al societății de apă-canal din localitatea Berca, iar ceilalți muncesc cu ziua, când se ivește ocazia.

Tânăra Loredana Neagu are doi copii și cinci frați cu vârste cuprinse între 14 și 28 de ani, locuind cu toții, alături de părinți, într-o casă sărăcăcioasă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican