Tenismenii ruși nu vor mai putea juca la Wimbledon anul acesta, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina și a atrocităților comise de armata rusă

Tenismenii ruși nu vor mai putea juca la Wimbledon anul acesta, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina și a atrocităților comise de armata rusă
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20/04/2022, 11:37
Actualizat: 20/04/2022, 12:13

Jucătorii ruși de tenis nu vor putea participa la ediţia din acest an a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina și a crimelor de război comise acolo, informează Reuters.

La începutul lunii aprilie, All England Lawn Tennis Club (AELTC), care organizează Grand Slam-ul londonez, a precizat că poartă discuţii cu guvernul britanic privind participarea jucătorilor din Rusia şi Belarus.

Anunțul a fost făcut înainte de termenul limită de înscriere pentru turneul programat între 27 iunie şi 10 iulie. O interdicţie impusă jucătorilor ruşi ar împiedica participarea la turneul de la Wimbledon a numărului 2 mondial Daniil Medvedev, precum şi a lui Andrei Rublev, clasat pe locul 8 ATP, în ierarhia masculină.

De asemenea, nu va mai putea participa nici Anastasia Pavliucenkova, care se află pe poziția 15 în ierarhia WTA, în ierarhia feminină.

Organismele de conducere din tenis au interzis Rusia şi Belarus din competiţiile internaţionale în urma invaziei, însă, până acum, jucătorilor li se permite să concureze individual în turnee, fără numele şi drapelul ţărilor lor.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Urmărește cele mai noi informații din a 56-a zi a războiului din Ucraina pe GÂNDUL.RO