Tentative de fraudă la Olimpiada de Matematică! Profesor: „Am descoperit uluiți, extrem de multe fraude, în special la clasele mici, susținute de părinți sau meditatori”

Tentative de fraudă la Olimpiada de Matematică! Profesor: „Am descoperit uluiți, extrem de multe fraude, în special la clasele mici, susținute de părinți sau meditatori”
Tentative de fraudă la Olimpiada de Matematică! Profesor: „Am descoperit uluiți, extrem de multe fraude, în special la clasele mici, susținute de părinți sau meditatori” / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 04/03/2021, 08:28

Profesorul Radu Gologan, care se ocupă de organizarea Olimpiadei Matematice din acest an, a susținut în mai multe postări pe Facebook faptul că au existat mai multe tentative de fraudare a acestui concurs.

Profesorul Radu Gologan susține că mulți părinți și-au îndemnat și ajutat copii să fraudeze prima etapă a Olimpiadei de Matematică. Însă, de asemenea, se pare că și mulți meditatori și-au adus „contribuția” la fraudarea concursului cu o tradiție de 110 ani în România.

Radu Gologan: „Dragi părinți… vă plângeți că se fură în țară asta și voi îi învățați pe urmașii voștri să fure?”

„Prima fază a Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică s-a încheiat azi. E minunat cât de mulți dascăli și susținători privați au sărit în ajutorul acestei inițiative în toată țară. Văd însă, cum ne și așteptam, părinți porniți pe reclamații acolo unde accidente de legătură pe internet au apărut. S-au reparat. E trist pentru noi, cei care ne-am salvat timpul să salvăm o competiție tradițională. Cel mai grav este însă, că în câteva locuri, unde a existat urmărire pe net, câțiva copii au apărut alături de părinții lor în fața camerei și atunci când li s-a atras atenția au închis conexiunea. Dragi părinți, dacă vă mai pot apela cu frumosul cuvânt neaoș «drag», vă plângeți că se fură în țara asta și voi îi învățați pe urmașii voștri să fure? Promit că vom lua măsuri exemplare în toată această întreprindere a noastră: de câte ori vom avea dovezi de încălcare a eticii, copiii dumneavoastră nu vor mai participa niciodată la vreo acțiune a Societății de Științe Matematice din România. Chiar și când vor fi adulți!!!”, scria pe Facebook Radu Gologan în urmă cu 4 zile.

Ulterior, acesta acesta a revenit cu o nouă postare în care a explicat faptul că cele mai multe fraude au fost semnalate la clasele mici, acolo unde părinții și meditatorii au jucat un rol important.

Îndemn la sesizarea tentativelor de fraudare: „Voi fi necruțător în a le face publice”

„Am început singuri la Societatea de Matematică, organizarea Olimpiadei de Matematică online, încercând astfel să salvăm o tradiție românească de mai bine de 110 ani. Am descoperit uluiți, extrem de multe fraude, în special la clasele mici, susținute de părinți sau meditatori. Sunt și alte multe semnale de comportament fără etică din multe alte părți ale sistemului de învățământ, universitar și preuniversitar, cu implicarea nu numai a elevilor sau studenților. Este, de asemenea, observată o recrudescență a comportamentului neetic din centre școlare din țări în care acesta dispăruse. Cu riscul de a fi purtat prin tribunale, sau contestat în diverse feluri, cred că e momentul să încep a pune cărțile pe față: de câte ori, despre dascăli, părinți, elevi, sau decidenți ai educației, vor apărea elemente neetice relativ la apartenența la sistemul de învățământ românesc, vă rog transmiteți-mi. Voi fi necruțător în a le face publice dacă dovezile sunt concludente. Aștept sprijin”, mai notează profesorul.

Cătălin Osiceanu: „Sunt părinți care își terorizeată copiii punându-le ținte greu de atins”

De asemenea, și Cătălin Osiceanu, profesor de Matematică și organizator al concursului „Profu de mate”, susține inițiativa lui Radu Gologan.

„Urmărind revolta exprimată de domnul Profesor Radu Gologan, față de un procent estimat la 5%, din numărul elevilor, care a încercat să fraudeze etapa I a Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică, având complicitatea părinților, vreau să completez cu o observație personală. În cei 30 de ani de experiență la catedră, am constatat că sunt părinți care își terorizeată copiii, punându-le ținte greu de atins privind accederea la fazele superioare ale olimpiadei. E simplu de dedus că totul vine dintr-o frustrare generată de insuccesul lor din perioada școlară. Mai precis, își propun ca propriii copii să obțină ceea ce ei nu au fost în stare. Oare nu-și dau seama că practică o formă de abuz emoțional? Salut inițiativa domnului Profesor de a-i pune pe o «listă neagră» și de a nu le mai permite niciodată participarea la această competiție. Trebuie acționat în acest mod, atunci când legile și instituțiile statului cu rol de protecție a copilului sunt neputincioase”, notează acesta pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican