Timmermans: AVERTIZEZ Guvernul României să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar

Redactor:
Petriana Condrut
Timmermans: AVERTIZEZ Guvernul României să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar
Frans Timmemans, vicepreședintele Comisiei Europene, a declarat miercuri că avertizează Guvernul de la București să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar, menționând că a avut numeroase discuții cu prmeierul Viorica Dăncilă în ultimele două luni.

„Situația din România. Am informat Colegiul cu privire la situația din România. România trebuie să revină urgent la un proces de reformă și să se abțină de la orice măsuri care ar putea să ducă la un regres al tuturor lucrurilor realizate în ultimii ani. Aș vrea să avertizez Guvernul român să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar”, a declara vicepreședintele CE.

Timmermans spune însă că nu a tras concluzia că România a revenit pe calea cea bună.

„Am avut mai multe întâlniri și convorbiri cu doamna Dăncilă, în ultimele două luni pe subiect. Am început mecanismele tehnice pe MCV. Am zis că a vorbit de dragul vorbei nu e suficiet, că avem nevoie de măsuri concrete și trebuie să apare cât mai curând. MCV transpunerea directivei PIF, directiva privind prezumția de nevinovăție, confiscarea extinsă a averilor și Secția de anchetare a magistraților. Din păcate, nu am putut trage concluzia că România se află din nou pe calea cea bună. Dacă aceste probleme nu sunt rezolvate, atunci CE trebuie să facă ceva concret”, a mai spus Timmermans.

Tags:
Inchide