Tomac, despre declarațiile lui Carmen Dan în Parlament: Nu a înțeles că tupeul marca Dragnea nu mai ține

Tomac, despre declarațiile lui Carmen Dan în Parlament:  Nu a înțeles că tupeul marca Dragnea nu mai ține
Publicat: 10/07/2019, 16:51

„Am urmărit ieri (marți-n.red.) dezbaterile din Comisia de tăiat frunze la câini pe timp de vară (comisia de investigare a fraudelor la alegerile din 26 mai). Justificările ministrului Carmen Dan și a secretarului general de la MAE au făcut senzație. Să fii membru al Guvernului, să fii responsabil de organizarea (foarte proastă) a alegerilor și tot tu să spui că alegerile au fost fraudate este dovadă de lipsă de logică și de subevaluare a inteligenței românilor. Acuzarea STS pentru haosul din ziua alegerilor arată clar că ministrul Dan nu a înțeles că tupeul marca Dragnea nu mai ține. Mai ales în cazul unui ministru care trebuia să zboare din Guvern încă de acum un an pentru reprimarea populației la mitingul din 10 august 2018. Deși Dragnea a dispărut politic, moștenirea sa este prezentă și dă formă acelorași inepții pe care le puteam auzi de la fostul șef de trib. Iar cea care duce astăzi steagul dezinformărilor marca Dragnea poartă numele de Carmen Dan, proptită în scaunul de ministru de interne”, a scris, miercuri, pe Facebook, europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

Referitor la declarațiile secretarului general al MAE, care a fost audiat marți în Comisia pentru anchetarea posibilelor fraude la alegerile din 26 mai, Tomac a notat că, pentru hoasul creat în secțiile de votare, ea a acuzat românii care voiau să voteze și nu „incapacitatea guvernanților”.

„Cât despre secretarul general al MAE, nimic mai jalnic. În opinia acesteia, vinovați pentru haosul din secțiile de votare din străinătate sunt românii care s-au prezentat la vot, nu incapacitatea guvernanților de a înțelege că dreptul la vot trebuie garantat de stat. Și pe lună dacă va pleca vreun cetățean al României care dorește să voteze, trebuie create condițiile necesare. Este dreptul românului de a vota oriunde, și statul trebuie să garanteze exercitarea acestui drept”, a scris Tomac.

„Sunt tare curios dacă actualul Guvern înțelege, în ceasul al doisprezecelea, că, la alegerile din toamnă, vom avea din nou probleme mari, având în vedere modificările făcute, pe repede înainte, în sesiune extraordinară a Parlamentului. Sunt probleme care pot da totul peste cap și pot crea un și mai mare haos la alegerile prezidențiale. Eu am prezentat câteva soluții reale, din respect pentru cei aproape 4 milioane de români care muncesc, studiază sau locuiesc definitiv peste hotare. Rămâne de văzut dacă puterea PSD-ALDE le va accepta sau nu”, a conchis mesajul său Eugen Tomac.

Mesajul europarlamentarului vine în contextul în care, marți, ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, în Parlament, că Serviciul de Telecomunicaii Speciale (STS) nu ar trebui să se mai ocupe de alegerile din România, iar sarcinile STS ar putea fi preluate de Autoritatea Electorală Permanentă. Carmen Dan mai sune că directorul STS nu a contrazis-o atunci când i-a semnalat mai multe probleme.

Ministrul Afacerilor Interne a fost audiat, marți, în Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli și fraude semnalate în spațiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai.

De asemenea, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Laura Elena Chiorean, a declarat, marți, la audierile din Comisie, că misiunile diplomatice au raportat multe incidente la alegerile de pe 26 mai, ea precizând că „în multe cazuri s-a intrat cu forța în secțiile de votare, inclusiv pentru a se sustrage buletine de vot”.

„În multe cazuri s-a intrat cu forța în secțiile de votare, inclusiv pentru a se sustrage buletine de vot și au fost câteva dintre aceste incidente raportate. Unele persoane din grupurile de agitatori se aflau sub influența băuturilor alcoolice. În anumite cazuri, cum ar fi în Italia, de exemplu, forțele de ordine i-au recunoscut ca fiind participanți și la alte acțiuni violente”, a declarat Laura Elena Chiorean.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers