Tony Blair consideră că un acord de pace între israelieni și palestinieni este posibil

Publicat: 15 02. 2012, 11:44
Actualizat: 27 07. 2012, 02:49
Emisarul pentru Orientul Mijlociu Tony Blair a declarat vineri că, în opinia sa, un acord de pace între israelieni și palestinieni poate fi încheiat înainte de sfârșitul mandatului președintelui american George W. Bush, în ianuarie 2009, relatează Reuters.

Emisarul pentru Orientul Mijlociu Tony Blair a declarat astăzi că, în opinia sa, un acord de pace între israelieni și palestinieni poate fi încheiat înainte de sfârșitul mandatului președintelui american George W. Bush, în ianuarie 2009, relatează Reuters.

Blair a făcut aceste declarații după ce Bush, aflat într-o vizită istorică în Israel și Cisiordania, a încurajat cele două părți să semneze un acord în decurs de un an, care să ducă la crearea unui stat palestinian. El a apreciat însă că cei implicați trebuie să fie pregătiți "să aibă curajul de a lua decizii dificile pentru a face compromisuri dificile".

"Având în vedere determinarea pentru succes și dorința din partea conducerii americane, a celei israeliene și a celei palestiniene, cred că oamenii ar putea fi surprinși anul acesta", a adăugat Blair, emisar pentru pace al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu. "Oamenii din Israel nu vor să plătească prețul pentru dorința Occidentului de a avea un acord de pace și îi înțeleg perfect, sunt un susținător al statului Israel și acest lucru ar trebui să se întâmple numai în condiții care garantează securitatea Israelului", a precizat el.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro