TRĂDARE. Interlopul care a pus la cale asasinarea unui jurnalist, declarații șocante din culisele traficanților de cocaină din Timișoara. Lucian Boncu a „turnat” DIICOT și un temut mafiot de origine sârbă! 

TRĂDARE. Interlopul care a pus la cale asasinarea unui jurnalist, declarații șocante din culisele traficanților de cocaină din Timișoara. Lucian Boncu a „turnat” DIICOT și un temut mafiot de origine sârbă! 
Lucian Boncu supranumit și „Spaima Timișoarei”
Publicat: 11/05/2020, 13:49

Lucian Boncu, liderul interlop din Timișoara arestat preventiv după ce a comandat asasinarea unui jurnalist, a acceptat să colaboreze cu procurorii DIICOT și l-a trădat pe unul dintre cei mai perculoși traficanți de cocaină de origine sârbă, care acționează pe teritoriul României. Acesta le-a descifrat procurorilor unele expresii care se regăseau în stenogramele interceptărilor telefonice și a povestit ce se întâmpla în locuința pe care traficantul sârb o are în Timișoara.

Considerat drept unul dintre liderii marcanți ai lumii interlope din județul Timiș, Lucian Boncu reusișe să se impună atât în ce privește serviciile de pază și protecție din cluburi, fiind supranumit și „Spaima Timișoarei”, cât și pe piața traficului de droguri.

De altfel, consumator înrăit de cocaină, acesta a și omorât o bătrână după ce s-a urcat drogat la volan, motiv pentru care pe numele său există un dosar deschis pentru ucidere din culpă sub influența unor substanțe stupefiante.

Aflat în arest la domiciliu, Boncu a fost ridicat de trupele speciale și mutat în spatele gratiilor, după ce nu a respectat condițiile impuse de magistrați și a luat legătura cu unul dintre complicii săi.

Totodată, pe numele celui supranumit ”Spaima Timișoarei” s-a adăugat și acuzația potrivit căreia ar fi pus la cale asasinarea unui jurnalist timișorean care făcuse mai multe dezvăluiri cu privire la legăturile pe care le avea cu personaje din mediul politic, așa cum a fost cazul lui Ioan Nasleu, consilierului personal al primarului Nicolae Robu.

Potrivit unor surse judiciare, cu toate că, de-a lungul timpului, au existat interceptări în care Boncu vorbea despre pedepsirea unor turnători, care nu respectaseră legea tăcerii, acesta a dat o declarație, în fața procurorilor DIICOT, din structura centrală, în care și-a denunțat doi prieteni.

L-a trădat pe traficantul Milorad Mladenovici

Este vorba despre Radu Alin Novac, zis Jack și traficantul de origine sârbă Dumitru Milorad Mladenovici, cunoscut anchetatorilor români pentru afacerile cu droguri orchestrate de acesta la nivel internațional.

Ca urmare, Lucian Boncu a explicat anchetatorilor că, în perioada în care a fost consumator de cocaină, obișnuia să se aprovizioneze de la de la Novac. Mai mult, liderul interlop a explicat li faptul că, între el și dealerul său a existat și o relație de prietenie, în virtutea căreia l-ar fi împrumutat pe acesta cu 23.500 de euro, bani pe care Novac nu ar fi reușit să-i returneze integral, drept pentru care ar fi rămas cu o datorie de 4.500 de euro. În acest sens, Boncu le-a spus procurorilor că bărbatul s-ar fi oferit ca, de restul de bani, să-i dea cocaină.

Dincolo de această poveste, „Spaima Timișoarei” a explicat anchetatorilor și ce s-a întâmplat în casa traficantului de origine sârbă, la 28 ianuarie 2019, dată la care procurorii obținuseră mai multe interceptări telefonice.

„Am citit nota de redare a convorbirilor telefonice din 28.01.2019, ora 18.16, pe care a purtat-o Novac Alin Radu și precizez că prin sintagma „magazinul de lebede” i-am sugerat acestuia că sunt acasă la Mladenovici Dumitru Milorad. Expresia „magazinul de lebede” am preluat-o de la Mladenovici Dumitru Milorad și Novac Radu Alin și cred că aceștia se refereau la cocaină”.

”Am citit și procesul verbal în care următor și confirm că în cursul aceleiași zile am fost la locuința lui Mladenovici Dumitru Milorad unde a venit și Novac Radu Alin și cred că scopul acestuia a fost să îmi achite o parte din datorie. Cred că, cu acea ocazie, a mers la Mladenovici Dumitru Milorad întrucât au mai fost situații în care s-a mai oferit să plătească din datoriile lui Novac Radu Alin”, a spus Lucian Boncu procurorilor DIICOT.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
NOILE REGULI la care sunt obligaţi românii în Schengen. Se aplică din 31 martie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii