Trei bolnavi de COVID-19, transferați într-un centru dedicat persoanelor cu dizabilități. Decizia, luată din cauza lipsei de locuri din spitale

Publicat: 10 11. 2020, 13:33

Hotărâre incredibilă luată în cazul a trei persoane infectate cu COVID-19. Oamenii au fost transferați pentru tratament într-un centru dedicat persoanelor cu dizabilități, toate locurile din spitalele din București fiind ocupate.

Trei persoane dintr-un cadrul unui centru de asistență socială s-au infectat cu COVID-19, dar au fost transferate în sectorul 3 al Capitalei, într-un centru de asistență și îngrijire aflată în subordinea DGASPC Sector 3, relatează Antena3.

În acel centru sunt alți 46 de oameni în vârstă, foarte vulnerabili în fața virusului, drept pentru care decizia nu a fost văzută cu ochi buni în spațiul public.

Criză de locuri la ATI, în Capitală. Dr. Beatrice Mahler: “Trăim o dramă, trebuie să intubăm pacienții pe secție!”

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti, trage un semnal disperat de alarmă către autorități după ce multe dintre spitalele din Capitală au rămas fără locuri la ATI.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu coronavirus este de 12.688. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la Terapie Intensivă. În București, situația este critică pentru că multe unități medicale nu mai dispun de locuri libere la ATI.

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, a dezvăluit că medicii fac eforturi supraomenești pentru a-i menține în viață pe pacienții aflați în stare gravă, în special pe cei care trebuie să aștepte până când se găsește un loc liber la Terapie Intensivă.