Trump lansează o rețea de socializare. „Truth” a atras deja investiții de un miliard de dolari

Trump lansează o rețea de socializare. „Truth” a atras deja investiții de un miliard de dolari
Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 06/12/2021, 09:43

Fostul președinte al SUA Donald Trump lansează o companie de social media care a atras deja 1 miliard de dolari din partea unor investitori neidentificați, transmite Business Insider. Trump a anunțat că rețeaua sa de socializare, denumită Truth („adevăr”) va fi lansată în 2022, fiind gestionată de Trump Media & Technology Group Corp.

Firma a încheiat în luna octombrie un acord cu Digital World Acquisition Corp (DWAC.O) pentru a deveni o companie publică, înregistrată la bursa de pe Wall Street, la o evaluare de 875 de milioane de dolari, inclusiv datoriile, potrivit Reuters.

Digital World a transmis că va pune pe masă 293 de milioane de dolari pentru parteneriatul cu Trump. Astfel, totalul fondurilor atrase ajunge la aproximativ 1,25 miliarde de dolari.

Miliardul de dolari va fi strâns printr-o tranzacţie de investiţii private în capitaluri publice (PIPE) de la „un grup divers de investitori instituţionali”, au declarat Trump Media şi Digital World într-un comunicat. Companiile nu au răspuns, însă, solicitărilor de a numi public cine sunt investitorii.

Compania de social media a lui Donald Trump este evaluată în prezent la aproape 4 miliarde de dolari, pe baza preţului acţiunilor Digital World de la la sfârşitul tranzacţiilor de vineri.

Decizia de a-și lansa propria rețea de socializare vine după de Twitter a șters contul oficial al fostului președinte american și i-a interzis să mai deschidă unul nou. Decizia Twitter a venit după revolta din 6 ianuarie, de la Capitoliu, pe fondul temerilor că postările lui Trump ar inspira violenţe suplimentare.

Susţinătorii lui Trump şi traderii au arătat un interes mare pentru acţiunile companiei, însă multe firme de pe Wall Street au respins oportunitatea de a investi în compania de social media a lui Trump pentru a nu se asocia cu acesta.