Trump vrea o CONFRUNTARE cu Mueller și se consideră NEVINOVAT în scandalul implicării Rusiei în alegeri

Publicat: 02/08/2018, 13:41
Actualizat: 25/03/2019, 19:26

Președintele Donald Trump încearcă să ajungă la un acord cu procurorul special Robert Mueller privind o posibilă audiere a sa, în pofida sfaturilor avocaților săi de a nu răspunde la întrebările puse de anchetatori. Biroul Federal pentru Investigații (FBI), Senatul SUA și Camera Reprezentanților anchetează cazul ingerințelor Rusiei în campania electorală și presupuse contacte între apropiați ai președintelui Donald Trump și oficiali ruși, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigațiile.

Donald Trump le-ar fi transmis avocaților săi că dorește să discute cu echipa procurorului Mueller pentru a-și demonstra nevinovăția, relatează CNN. Acesta consideră că poate convinge echipa lui Mueller că ancheta nu este altceva decât o „vânătoare de vrăjitoare”.

„..E o situație teribilă și avocatul general Jeff Sessions ar trebui să înceteze chiar acum această vânătoare de vrajitoare, înainte ca pata pentru țara noastră să se extindă. Bob Mueller este absolut conflictual și cei 17 democrați nervoși care fac munca asta murdară aduc SUA în dizgrație”, a postat Trump pe Twitter.

..This is a terrible situation and Attorney General Jeff Sessions should stop this Rigged Witch Hunt right now, before it continues to stain our country any further. Bob Mueller is totally conflicted, and his 17 Angry Democrats that are doing his dirty work are a disgrace to USA!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)August 1, 2018

Mueller, a cărui echipă negociază termenii unei audieri a lui Donald Trump de opt luni, și-a transmis ultima propunere printr-o scrisoare trimisă marți noaptea.

Potrivit surselor, întrebările echipei de anchetatori se vor concentra asupra posibilelor coordonări între asociații lui Trump și Rusia în timpul alegerilor din 2016 și dacă acesta a încercat să obstrucționeze investigația.

Aceștia ar fi aprobat schimbarea formatului întrebărilor, sugerând că ar putea accepta și câteva răspunsuri scrise.

Rudy Giuliani a denunțat ancheta coordonată de procurorul special Robert Mueller. „Au format o echipă total tendențioasă”, a acuzat avocatul lui Donald Trump, citat de postul CNN și de cotidianul The Washington Times.

Fostul primar al orașului New York a subliniat că nu îi recomandă lui Donald Trump să discute cu echipa lui Robert Mueller, explicând însă că este posibil ca liderul de la Casa Albă să vrea audierea pentru a-și demonstra nevinovăția.

„Ceea ce cred și ceea ce știu pot fi două lucruri diferite. Eu cred că președintele nu ar trebui să discute cu Mueller. Dar știu cât de convins este el că nu a făcut nimic rău și că vrea să explice acest lucru”, a spus Giuliani.

Deși echipa de avocați a lui Donald Trump l-au sfătuit pe acesta să nu accepte să răspundă în persoană la unele din întrebările anchetatorilor, liderul de la Casa Albă a insistat asupra continuării negocierilor.

„Încă ne aflăm în procesul de a răspunde propunerii sale”, a declarat miercuri avocatul principal al președintelui, Rudolph Giuliani, în cadrul unui eveniment desfășurat în New Hampshire.

Biroul procurorului special Robert Mueller a refuzat să ofere declarații.

Liderul de la Casa Albă i-a cerut miercuri procurorului general, Jeff Sessions, să oprească imediat investigația privind ingerințele ruse și presupusele contacte între fosta sa echipă de campanie și Moscova.

Întrebat dacă Donald Trump riscă să fie inculpat pentru contactele cu Rusia, avocatul a afirmat că s-ar putea să nu fie vorba despre o infracțiune. „Nici măcar nu știu dacă este o infracțiune, mă refer la contactele cu Rusia. Dacă analizezi infracțiunea, atacurile cibernetice sunt. Președintele nu a comis atacuri cibernetice. Nu i-a plătit el să comită atacuri cibernetice„, a spus Giuliani.

Donald Trump a afirmat în mai multe rânduri că echipa sa de campanie electorală nu a avut contacte cu Rusia.

Biroul Federal de Investigații (FBI), Senatul SUA și Camera Reprezentanților anchetează cazul ingerințelor Rusiei în campania electorală și presupuse contacte între apropiați ai președintelui Donald Trump și oficiali ruși, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigațiile. Cel puțin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a președintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – sunt inculpați în investigația din SUA privind ingerințele Rusiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația