• Publicat:
Știri

Turiști surprinși de AVALANȘĂ în Masivul Bucegi. Doi bărbați au fost găsiți morți

Turiști surprinși de AVALANȘĂ în Masivul Bucegi. Doi bărbați au fost găsiți morți
A doua victimă a avalanșei care s-a produs duminică, în masivul Bucegi, a fost găsită, luni, de salvamontiști. Trupul a fost căutat cu o sondă specială, pe Valea Morarului, și a fost găsit la jumătate de metru sub zăpadă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Salvamontiștii din Bușteni au reluat, luni dimineață, căutările în persoanelor surprinse de avalanșa produsă pe Valea Morarului din masivul Bucegi.

Aceștia au intervenit pentru recuperarea trupului turistului surprins de avalanșă. În plus, salvamontiștii găsiseră, duminică, o cască ce nu aparținea primei victime, astfel că au început căutările cu ajutorul unei sonde de avalanșă.

În acest fel, salvamontiștii au reușit să dea de o a doua victimă, un bărbat.

„A fost găsită a doua victimă, un bărbat. A fost căutat prin sondare. Era la jumătate de metru sub zăpadă”, a declarat șeful Salvamont Prahova, Daniel Banu.

Salvamotiștii presupun că avalanșa a fost provocată chiar de cei doi turiști.

Căderea de zăpadă a fost una mare, care s-a întins pe aproximativ 100 de metri.

Salvamontiștii din Bușteni intervin, duminică, în Masivul Bucegi, unde s-a produs o avalanșă, pe Valea Morarului, într-o zonă care nu este traseu turistic.

Avalanșa a suprins un grup de turiști, iar primele informații arată că un bărbat a murit.

Șefului Salvamont Prahova, Daniel Banu, a declarat pentru MEDIAFAX că avalanșa s-a produs pe partea superioară a Văii Morarului.

„A suprins un grup de turiști. Ei au sunat și după ajutor. Este un bărbat decedat, așa au spus prietenii lui care au ajuns la el. Nu este acoperit de zăpadă. Au plecat salvamontiștii de la Refugiul Babele spre ei”, a declarat Banu.

Acesta nu a putut preciza ce anume a declanșat avalanșa.

La rândul lor, salvamontiștii dun Bușteni anunță că intervin pe Valea Morarului, „unde o avalanșă a produs cel puțin o victimă”.

Salvamontiștii cercetează acum întreaga zonă pentru a afla dacă mai sunt și alte persoane surprinse de această avalanșă.

Inchide