Laura Petrescu
16.05.2019
Știri

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Buzău. Cei doi morți au fost identificați / Reacția Prefecturii Buzău – FOTO

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Buzău. Cei doi morți au fost identificați / Reacția Prefecturii Buzău – FOTO
Autoritățile confirmă prăbușirea unui avion de mici dimensiuni în județul Buzău. Două persoane au murit.

Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pilotul avionului prăbușit era Mihai Covaciu, iar pasager era Liviu Bucățică.

Cei doi au decolat de pe aerodromul din Ghimbav, județul Brașov și mergeau spre Costinești, județul Constanța.

Trupurile au fost ridicate și transportate la Serviciul de Medicină Legală.

Anchetatorii au finalizat cercetările după miezul nopții, urmând ca acestea să fie reluate joi, iar peste noapte epava a fost păzită.

„Din cauza întunericului cercetările au fost întrerupte peste noapte. Epava a fost păzită. Cercetările se vor relua astăzi (joi n.r) și cel mai probabil va fi ridicată și epava. Avionul s-a rupt în multe bucăți”, au declarat surse judiciare.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, se confirmă faptul că un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zona Baraj Siriu.

Au fost identificate două victime decedate.

Autoritățile din Buzău au intrat în alertă după ce un localnic din Nehoiu a sunat la 112 și a anunțat că într-o zonă greu accesibilă a găsit bucăți dintr-un avion ce pare a fi de mici dimensiuni. Spre locul indicat au plecat polițiști, pompieri, jandarmi și echipaje de la Ambulanță.

Potrivit reprezentanților ISU Buzău, un localnic din Nehoiu a sunat, în jurul orei 15.30, la 112 și a anunțat că a văzut o aripă dintr-un avion ce pare de mici dimensiuni.

Descoperirea a fost făcută într-o zonă greu accesibilă.

„A zis că a văzut o aripă, așa se pare, dintr-un avion, dar care nu este de mari dimensiuni. Nu a văzut vreo prăbușire. Forțele de ordine au plecat în zona respectivă pentru efectuarea recunoașterii și pentru intervenție în cazul în care este nevoie”, au declarat sursele citate.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma unui apel prin 112, s-a semnalat faptul că exista posibilitatea ca un aparat de zbor de mici dimensiuni să fi căzut într-o zonă montană, greu accesibilă din zona Nehoiașu-Valea Nehoiului.

„Apelantul la 112 susține că a auzit un zgomot la o distanță considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni. La nivelul județului Buzău au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi și polițiști pentru derularea acțiunilor de căutare-salvare. De asemenea, s-a luat legătura la unitatea de aviație din județul Buzău și la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate în zonă”, au declarat reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Prefectura Buzău, despre avionul prăbușit: Nu știm de vreo aprobare pentru survol în zonă

Reprezentanții Prefecturii Buzău spun, referitor la avionul prăbușit în zona Baraj Siriu, că nu știu să fi existat vreo aprobare pentru survol. În zonă plouă continuu, însă nu a fost furtună.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a declarat, pentru Mediafax, că nu știu de existența vreunei aprobări de survol.

„În momentul de față nu se cunoaște că ar exista aprobare pentru survol în zonă. Două persoane sunt decedate, dar nu se știe indentitatea lor. Nu se știe locul de unde a decolat, epava a fost găsită acum 10 minute. Foarte urâtă este vremea. De noaptea trecută a plouat continuu, iar plafonul de nori e destul de jos, însă nu a fost furtună”, a spus Gabriel Cozma.

Avionul care s-a prăbușit în Buzău a decolat din Ghimbav, Brașov

Avionul de mici dimensiuni care s-a prăbușit, miercuri, în județul Buzău, a decolat de la Ghimbav. Un primar din județul Brașov spune că din ce a auzit victime ar fi doi oameni de afaceri.

Reprezentanții Aerodromului din Ghimbav, județul Brașov, au confirmat că avionul de mici dimensiuni a decolat de la Ghimbav, precizând însă că avionul era privat, fără nicio legătură cu instituția.

Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

La rândul său, primarul localității Nehoiu (unde s-a prăbușit avionul), Ionuț Milea, a declarat, corespondentului Mediafax, că avionul a fost distrus în totalitate în urma accidentului, aripile fiind găsite printre copaci.

„Avionul este făcut praf. Nu se mai vede nimic din el. Este o zonă de munte acolo. Eu sunt pregătit în cazul în care mi se solicită sprijin să mergem să scoatem epava de acolo. Este zonă anevoioasă și probabil vom scoate epava cu ajutorul atelajelor trase de cai, dacă suntem solicitați”, a declarat Milea.

Surse din Poliția Buzău au declarat că până la această oră victimele nu au fost descarcerate pentru că este așteptat procurorul, astfel că identitatea lor nu poate fi stabilită.

Primarul din Râșnov, Liviu Butnariu, a declarat pentru Mediafax că din informațiile pe care le-a auzit victimele accidentului ar fi doi oameni de afaceri, unul dintre ei din Râșnov.

Inchide