Un avion S-A PRĂBUȘIT la Tuzla. Copilotul A MURIT

Publicat: 21/02/2019, 19:53

Aeronava de mici dimensiuni a aterizat forțat la Tuzla, în jurul orei 16:00, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

În aparatul de zbor se aflau două persoane, ambele rămânând încarcerate în urma aterizării forțate.

Medicii de pe ambulanță au efectuat protocolul de resuscitare timp de zeci de minute, însă copilotul aeronavei nu a răspuns, fiind declarat decedat.

Cea de-a doua victimă a fost preluată, conștientă, de elicopterul SMURD, fiind transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța. Este vorba despre pilotul avionului, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, un traumatism abdominal și fracturi de membre.

„În aeronavă se aflau două persoane, bărbați. A aterizat forțat în zona Aerdomului Tuzla. Una dintre persoane a fost preluată imediat de elicopterul SMURD și transportată la spitalul județean Constanța. A doua persoană persoană a rămas încarcerată. Colegii mei au extras această persoană cu puțin timp în urmă, starea sa fiind extrem de gravă. Medicii au efectuat manevre de resuscitare, dar au fost nevoiți să declare decesul bărbatului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anca Chriiță.

La fața locului au intervenit o autospecială de stingere, două echipaje SMURD, un echipaj SAJ și elicopterul SMURD.

Aeronava implicată în accidentul din apropierea aeroportului din Tuzla efectua un zbor de instruire, au anunțat reprezentanții aeroportului. Cel care și-a pierdut viața este copilotul, un bărbat de 50 de ani, care lua lecții de zbor.

„La ora 16.03, a avut loc un accident aviatic pe aeroportul din Tuzla, în care a fost implicată o aeronavă de tip Diamond 42, având la bord doi piloți. Aeronava efectua un zbor de instruire”, au precizat reprezentanții Regional Air Services – Aeroport Internațional Tuzla.

Reprezentanții aeroportului au luat toate măsurile impuse de planul de răspuns la situații de urgență pentru accidente aeronautice, precizând că incidentul este investigat de autorități.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase