Un ciclist italian și-a pierdut viața într-un accident rutier. Davide Rebellin a participat la Turul României anul acesta

Publicat: 30 11. 2022, 21:54
Sursă Foto - Cyclingnews

Davide Rebellin, un ciclist italian care a participat la Turul României în 2022, a murit în urma unui accident petrecut în Montebello Vicentino din Italia.

Presa italiană a informat publicul cu privire la ciclistul în vârstă de 51 de ani, care ar fi fost lovit de un camion în timp ce mergea cu bicicleta de-a lungul unui drum regional.

Conform jurnaliștilor, accidentul a avut loc chiar înainte de prânz, la o intersecție, iar șoferul camionului nu a oprit, fiind în acest moment căutat de polițiști.

Este posibil ca Davide să nu-și fi dat seama de producerea accidentului. Davide Rebellin a participat în 2022 la Turul României, la care a fost cel mai în vârstă competitor. Ultima victorie a ciclistului a avut loc în 2017, când Rebellin a câștigat o etapă în Turul Iranului.

Ciclistul italian a câștigat Turul Sibiului în 2013

Rebellin a câștigat în România o etapă și clasamentul general în Turul Sibiului, în 2013.

În cariera sa, Rebellin a participat la 19 mari tururi, iar cel mai bun rezultat l-a obținut în Giro 1996, când a câștigat o etapă și a terminat pe locul 6 în clasamentul general.

La acea ediție, Rebellin a purtat timp de 6 zile tricoul roz.

În același an, a terminat pe locul 7 la general în Vuelta.

Cariera sa a fost pătată și de un scandal de dopaj. În 2009, Comitetul Olimpic Italian a anunțat că Rebellin a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă la un test efectuat în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing (2008).

Rutierul a cerut proba B, dar rezultatul a fost același, astfel că a urmat un lung proces, în care Comitetul Olimpic din „Cizmă” îi cerea acestuia despăgubiri de 500.000 de euro pentru denigrarea imaginii sportului italian, dar și o pedeapsă de 12 luni de închisoare, pe baza unei legi introduse în 2000, care prevedea închiderea sportivilor până la 3 ani pentru cazuri de dopaj.

În 2015, o instanță din Padova l-a achitat pe Rebellin de toate acuzațiile, potrivit Cyclingnews.com.