UNIFICATORUL celor două Corei vine DIN TÂRGU MUREȘ. Viceprimarul, în excursie care promovează PACEA MONDIALĂ în Coreea de Sud

Redactor:
Dragos Suciu
UNIFICATORUL celor două Corei vine DIN TÂRGU MUREȘ. Viceprimarul, în excursie care promovează PACEA MONDIALĂ în Coreea de Sud
Makkai Grigore, viceprimar Târgu Mureș, în excursie în Coreea de Sud pentru "pomovarea păcii mondiale". Vezi reacția UDMT despre eficiența în care se cheltuie banii publici

Viceprimarul Makkai Grigore, împreună cu doi consilieri locali, Bacos Levente (UDMR) și Vasile Miculi (PNL), au plecat taman în Coreea de Sud la o conferință pentru pace. Biletele de avion au făcut o gaură în bugetul local de 5.100 de euro.

Indignat, președintele filialei Mureș a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, László György, cere grupului UDMR revocarea viceprimarului din Târgu Mureș, Makkai Grigore. El consideră inacceptabile argumentele pentru motivarea excursiei în Coreea de Sud al cărui scop este „crearea păcii mondiale și unificarea celor două țări” (Coreea de Nord și Coreea de Sud), transmite corespondentul Mediafax.

Reprezentantul PPMT consideră că aleșii locali au fost împuterniciți de alegători să rezolve problemele din Târgu Mureș, nicidecum „pentru îmblânzirea lui Kim Jong Un”.

„Doleanța cea mai importantă a omenirii este crearea păcii mondiale și unificarea Coreei. Pentru noi, târgu-mureșenii, aceste lucruri sunt deosebit de importante, în Coreea de Sud, Târgu Mureș este primul oraș din România declarat oraș al păcii, pretinde viceprimarul”, se arată într-o scrisoare deschisă adresată președintelui UDMR Târgu Mureș, Vass Levente.

Viceprimarul se temea că ar comite „o obrăznicie” dacă ar refuza invitația, deoarece „partenerii din Coreea de Sud au donat municipiului Târgu Mureș titlul de oraș al păcii”, iar primarul Dorin Florea a fost desemnat „ambasador al păcii”.

„Având în vedere acest angajament solemn, propunem ca împreună cu Dorin Florea, ambasador al păcii, să cântărească, să ajute cu prezența lor personală unificarea celor două state coreene, până la momentul în care aceasta se înfăptuiește. Sperăm că, în urma acesteia, în Târgu Mureș se va crea situația mult dorită ca – în lipsa ambasadorilor de pace autodesemnați – orașul va avea o nouă conducere, care se va angaja să soluționeze problemele locale”, scriu, ironici, reprezentanții PPMT.

„Având în vedere cele de mai sus solicităm de la grupul UDMR al consiliului local să revoce imediat mandatul de viceprimar al lui Makkai Grigore deoarece mustrarea publică aplicată de dumneavoastră, în sine este insuficientă. Cheltuiala iresponsabilă a banilor publici trebuie să aibă consecințe. Vă solicităm ca în viitor să desemnați candidați pentru autoritatea locală oameni care reprezintă interesele orașului, în loc ca pe fondul unei argumentări false create prin funcții politice să facă turul acestei lumi nepașnice”, se arată în scrisoarea trimisă președintelui UDMR.

Foto: Captură

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ce meserie a avut Nicolae Ceaușescu în tinerețe. Chiar el a demolat clădirea unde a...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Top 3 cele mai norocoase zodii în data de 28 octombrie. Scorpionii vor avea mult...
Inchide