UNIFICATORUL celor două Corei vine DIN TÂRGU MUREȘ. Viceprimarul, în excursie care promovează PACEA MONDIALĂ în Coreea de Sud

Redactor:
Dragos Suciu
UNIFICATORUL celor două Corei vine DIN TÂRGU MUREȘ. Viceprimarul, în excursie care promovează PACEA MONDIALĂ în Coreea de Sud
Makkai Grigore, viceprimar Târgu Mureș, în excursie în Coreea de Sud pentru "pomovarea păcii mondiale". Vezi reacția UDMT despre eficiența în care se cheltuie banii publici

Viceprimarul Makkai Grigore, împreună cu doi consilieri locali, Bacos Levente (UDMR) și Vasile Miculi (PNL), au plecat taman în Coreea de Sud la o conferință pentru pace. Biletele de avion au făcut o gaură în bugetul local de 5.100 de euro.

Indignat, președintele filialei Mureș a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, László György, cere grupului UDMR revocarea viceprimarului din Târgu Mureș, Makkai Grigore. El consideră inacceptabile argumentele pentru motivarea excursiei în Coreea de Sud al cărui scop este „crearea păcii mondiale și unificarea celor două țări” (Coreea de Nord și Coreea de Sud), transmite corespondentul Mediafax.

Reprezentantul PPMT consideră că aleșii locali au fost împuterniciți de alegători să rezolve problemele din Târgu Mureș, nicidecum „pentru îmblânzirea lui Kim Jong Un”.

„Doleanța cea mai importantă a omenirii este crearea păcii mondiale și unificarea Coreei. Pentru noi, târgu-mureșenii, aceste lucruri sunt deosebit de importante, în Coreea de Sud, Târgu Mureș este primul oraș din România declarat oraș al păcii, pretinde viceprimarul”, se arată într-o scrisoare deschisă adresată președintelui UDMR Târgu Mureș, Vass Levente.

Viceprimarul se temea că ar comite „o obrăznicie” dacă ar refuza invitația, deoarece „partenerii din Coreea de Sud au donat municipiului Târgu Mureș titlul de oraș al păcii”, iar primarul Dorin Florea a fost desemnat „ambasador al păcii”.

„Având în vedere acest angajament solemn, propunem ca împreună cu Dorin Florea, ambasador al păcii, să cântărească, să ajute cu prezența lor personală unificarea celor două state coreene, până la momentul în care aceasta se înfăptuiește. Sperăm că, în urma acesteia, în Târgu Mureș se va crea situația mult dorită ca – în lipsa ambasadorilor de pace autodesemnați – orașul va avea o nouă conducere, care se va angaja să soluționeze problemele locale”, scriu, ironici, reprezentanții PPMT.

„Având în vedere cele de mai sus solicităm de la grupul UDMR al consiliului local să revoce imediat mandatul de viceprimar al lui Makkai Grigore deoarece mustrarea publică aplicată de dumneavoastră, în sine este insuficientă. Cheltuiala iresponsabilă a banilor publici trebuie să aibă consecințe. Vă solicităm ca în viitor să desemnați candidați pentru autoritatea locală oameni care reprezintă interesele orașului, în loc ca pe fondul unei argumentări false create prin funcții politice să facă turul acestei lumi nepașnice”, se arată în scrisoarea trimisă președintelui UDMR.

Foto: Captură

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Dennis Man a fost vândut ACUM de Gigi Becali! `Am acceptat oferta` Unde va juca...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide