UPDATE Alertă în Capitală: Incendiu puternic la o hală din nordul orașului / ISU anuță: Nu mai există pericol de propagare la clădirile învecinate – FOTO / VIDEO

Publicat: 30/08/2019, 15:38

15:00Reprezentant ISU: Incendiul este localizat,nu mai există pericol de propagare la clădirile învecinate

Bogdan Toma, reprezentantul ISU, a precizat pentru Mediafax că incendiul din nordul Capitalei este localizat, adică nu există pericolul ca flăcările să ajungă la clădirile din apropiere, însă echipajele intervin în continuare pentru a-l lichida, chiar dacă acțiunea este una dificilă.

„La acest moment, incendiul este localizat, ceea ce înseamnă că nu mai există pericolul de propagare la alte clădiri invecinate. Intervenim în continuare pentru lichidarea incendiului cu 27 de autospeicale cu apă și spumă, patru autoscări, patru autospeciale pentru descarcerare, două ambulanțe SMURD și o autospecială CBRN”, a declarat pentru Mediafax Bogdan Toma, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.

Potrivit reprezentatului ISU, echipajele s-au mai confruntat cu astfel de incendii de amploare în Capitală. De asemenea, pompierii au la indemână surse de apă, chiar dacă au fost întâmpinate unele probleme cu alimentarea.

„Intervenția este una destul de dificilă intrucât vorbim de suprafață mare incendiată, un număr foarte mare de forțe alocate, o căldură foarte mare cu care se confruntă colegii mei. Am luat măsura adoptării unui dispozitiv circular, ceea ce înseamnă că am înconjurat clădirea”, mai spune Bogdan Toma.

14:27 Primarul Sectorului 1 spune că depozitele și clădirile afectate de incendiu au autorizație ISU

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a precizat că nu sunt victime ale incendiului din nordul Capitalei și, din informațiile pe care le deține, clădirile și depozitele afectate au autorizație de funcționare de la ISU.

„În momentul de față, nu avem cunoștință că ar exista vreo victimă. (…) (Clădirile și depozitele dețin autorizație de funcționare de la ISU, n.r.) Din informațiile mele, da. (…) Acum ne ocupăm de stingerea incendiului. Avem un plan pe care îl aplicăm, în primul rând pentru trafic – avem Poliția Locală în zonă”, a declarat Daniel Tudorache, la Digi24.

Potrivit primarului Sectorului 1, echipajele de intervenții nu au întâmpinat dificultăți în trafic pentru a ajunge la locul incendiului. Tudorache nu deține informații dacă angajații mai sunt în apropierea incendiului.

La incendiul de la o hală din nordul Capitalei, au fost trimise 27 de mașini de stingere, patru autoscări de intervenție la înălțime, patru descarcerări și două ambulanțe SMURD, suprafața afectată de flăcări fiind de aproximativ 10.000 metri pătrați, anunță ISU București-Ilfov.

14:15 27 de mașini de stingere trimise, o suprafață de 10.000 mp afectată

La incendiul de la o hală din nordul Capitalei, au fost trimise 27 de mașini de stingere, patru autoscări de intervenție la înălțime, patru descarcerări și două ambulanțe SMURD, suprafața afectată de flăcări fiind de aproximativ 10.000 metri pătrați, anunță ISU București-Ilfov.

La misiunea de stingere a incendiului din nordul Capitalei, intervin 27 mașini de stingere, patru autoscări de intervenție la înălțime, patru descarcerări și două ambulanțe SMURD.

Nu sunt persoane surprinse de incendiu.

Suprafața afectată este de aproximativ 10.000 metri pătrați, potrivit ISU București-Ilfov.

Știre inițială

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov au anunțat că un incendiu puternic a izbucnit vineri la o hală situată pe strada Biharia din nordul Capitalei, în zonă înregistrându-se degajări mari de fum.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a avertizat, vineri, bucureștenii, prin sistemul RO-ALERT, asupra incendiului izbucnit în nordul Capitalei, recomandându-le evacuarea în cazul în care sunt în interiorul clădirilor sau evitarea zonei.

„Incendiu la o hală industrială din strada Biharia, sector 1 cu degajări masive de fum. Ocoliți zona, eliberați căile de acces în zonă pentru a facilita accesul forțelor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații despre acest eveniment. IGSU”, este textul transmis de IGSU, prin sistemul RO-ALERT.

La momentul transmiterii știrii, hala arde în întregime.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult