Val de acuzații după decesul unei gravide la Craiova: ”Dacă nu s-ar fi hotărât așa, această gravidă putea fi salvată”

Redactor:
Cristian Lisandru
Val de acuzații după decesul unei gravide la Craiova: ”Dacă nu s-ar fi hotărât așa, această gravidă putea fi salvată”
Val de acuzații după decesul unei gravide la Craiova: ”Dacă nu s-ar fi hotărât așa, această gravidă putea fi salvată” | FOTO - MEDIAFAX

Anişoara Ciocoiu – în vârstă de 36 de ani și însărcinată – era din localitatea doljeană Perişor. A început să se simtă foarte rău în seara de 12 noiembrie, tușind, având temperatură și respirând cu greutate.  A ajuns la Spitalul din Băileşti – spital suport COVID -, iar medicii au transferat-o, starea sa fiind gravă, la Spitalul Filantropia din Craiova, tot unitate sanitară suport COVID, dar având și secţie Obstretică-Ginecologie. 

Numai că nici medicii de la Filantropia nu au internat pacienta, fiind nevoie urgentă de terapie intensivă. Paradoxal, spitalul dispune de ATI, numai că secția… nu a fost inclusă de către DSP Dolj în protocolul COVID.

Anișoara Ciocoiu a ajuns, în cele din urmă, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, numai că starea sa de sănătate s-a agravat și a decedat în urma unui stop cardio-respirator, în pofida tuturor manevrelor de resuscitare efectuate de medici timp de 90 de minute. Ulterior, testele au arătat că fusese infectată cu noul coronavirus.

”Având în vedere starea generală gravă si suspiciune cu infecție SARS-CoV-2, pacienta a fost imediat admisă în aria de izolare specifică UPU unde se iniţiază terapie specifică și se continuă investigarea în scop diagnostic, inclusiv consultul de specialitate și recoltare probe biologice în vederea identificării infecției cu SARS-Cov-2 . În cursul dimineții, în ciuda stabilizării inițiale, starea generală se degradează brusc şi survine stopul cardio-respirator. Se inițiază, imediat, resuscitare, conform protocolului în vigoare pentru gravide, care se continuă fără rezultat timp de 90 de minute. La ora 10:30 se întrerup manevrele de resuscitare si se declară decesul. Rezultatul testului RT-PCR, primit după decesul pacientei, a confirmat infecția cu SARS COV2 a gravidei”, s-a precizat într-un comunicat al SCJU Craiova.

”E strigător la cer! Ancheta o face DSP, vinovatul moral”

În urma decesului Anișoarei Ciocoiu a fost declanșată o adevărată cascadă a acuzațiilor, iar mai multe cadre medicale de la SCJU Craiova s-au declarat, pur și simplu, revoltate.

Conform acestora, ancheta este făcută de Direcția de Sănătate Publică, numai că DSP este ”vinovatul moral” în această tragedie și ar trebui ”tras la răspundere”. Medicii acuză că nimeni nu ”ia atitudine”, nimeni ”nu vede”, iar totul este ascuns ”în spatele protocoalelor”. Gravida ar fi putut fi salvată, mai spun cadrele medicale, dar asta numai ”dacă nu ar fi fost plimbată dintr-un loc în altul”.

”E strigător la cer! Ancheta o face DSP, vinovatul moral? Pe ei cine-i anchetează? Ne ascundem în spatele protocoalelor. De ce nimeni nu vede? De ce nimeni nu ia atitudine? La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă vin toate cazurile grave din toată Oltenia. Încă de la începutul pandemiei au fost discuţii cu secţia ATI de la Spitalul Filantropia care a rămas non-Covid. Asta a hotărât DSP şi Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj a fost de acord. Dacă nu s-ar fi hotărât așa, poate că această gravidă putea fi salvată. Nu mai era plimbată dintr-un loc în altul. Dar DSP anchetează şi, probabil, tot vreun cadru  medical de la Urgenţă va fi scos ţap ispăşitor”, au declarat revoltate mai multe cadre medicale de la SCJU Craiova, potrivit Adevărul.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Ungaria sfidează UE, afacerea uriașă pe care o face cu Rusia. Ce se întâmplă chiar...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
CTP a izbucnit nervos în direct la TV. Ce l-a dezamăgit nespus de mult, a...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide