Val de acuzații după decesul unei gravide la Craiova: ”Dacă nu s-ar fi hotărât așa, această gravidă putea fi salvată”

Val de acuzații după decesul unei gravide la Craiova: ”Dacă nu s-ar fi hotărât așa, această gravidă putea fi salvată”
Ce notă a luat șoferul de TIR care dorea să devină manager de spital: „Această chestie este puțin mai, cum să vă zic...”
Publicat: 14/11/2020, 10:32
Actualizat: 14/11/2020, 10:34

Anişoara Ciocoiu – în vârstă de 36 de ani și însărcinată – era din localitatea doljeană Perişor. A început să se simtă foarte rău în seara de 12 noiembrie, tușind, având temperatură și respirând cu greutate.  A ajuns la Spitalul din Băileşti – spital suport COVID -, iar medicii au transferat-o, starea sa fiind gravă, la Spitalul Filantropia din Craiova, tot unitate sanitară suport COVID, dar având și secţie Obstretică-Ginecologie. 

Numai că nici medicii de la Filantropia nu au internat pacienta, fiind nevoie urgentă de terapie intensivă. Paradoxal, spitalul dispune de ATI, numai că secția… nu a fost inclusă de către DSP Dolj în protocolul COVID.

Anișoara Ciocoiu a ajuns, în cele din urmă, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, numai că starea sa de sănătate s-a agravat și a decedat în urma unui stop cardio-respirator, în pofida tuturor manevrelor de resuscitare efectuate de medici timp de 90 de minute. Ulterior, testele au arătat că fusese infectată cu noul coronavirus.

”Având în vedere starea generală gravă si suspiciune cu infecție SARS-CoV-2, pacienta a fost imediat admisă în aria de izolare specifică UPU unde se iniţiază terapie specifică și se continuă investigarea în scop diagnostic, inclusiv consultul de specialitate și recoltare probe biologice în vederea identificării infecției cu SARS-Cov-2 . În cursul dimineții, în ciuda stabilizării inițiale, starea generală se degradează brusc şi survine stopul cardio-respirator. Se inițiază, imediat, resuscitare, conform protocolului în vigoare pentru gravide, care se continuă fără rezultat timp de 90 de minute. La ora 10:30 se întrerup manevrele de resuscitare si se declară decesul. Rezultatul testului RT-PCR, primit după decesul pacientei, a confirmat infecția cu SARS COV2 a gravidei”, s-a precizat într-un comunicat al SCJU Craiova.

”E strigător la cer! Ancheta o face DSP, vinovatul moral”

În urma decesului Anișoarei Ciocoiu a fost declanșată o adevărată cascadă a acuzațiilor, iar mai multe cadre medicale de la SCJU Craiova s-au declarat, pur și simplu, revoltate.

Conform acestora, ancheta este făcută de Direcția de Sănătate Publică, numai că DSP este ”vinovatul moral” în această tragedie și ar trebui ”tras la răspundere”. Medicii acuză că nimeni nu ”ia atitudine”, nimeni ”nu vede”, iar totul este ascuns ”în spatele protocoalelor”. Gravida ar fi putut fi salvată, mai spun cadrele medicale, dar asta numai ”dacă nu ar fi fost plimbată dintr-un loc în altul”.

”E strigător la cer! Ancheta o face DSP, vinovatul moral? Pe ei cine-i anchetează? Ne ascundem în spatele protocoalelor. De ce nimeni nu vede? De ce nimeni nu ia atitudine? La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă vin toate cazurile grave din toată Oltenia. Încă de la începutul pandemiei au fost discuţii cu secţia ATI de la Spitalul Filantropia care a rămas non-Covid. Asta a hotărât DSP şi Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj a fost de acord. Dacă nu s-ar fi hotărât așa, poate că această gravidă putea fi salvată. Nu mai era plimbată dintr-un loc în altul. Dar DSP anchetează şi, probabil, tot vreun cadru  medical de la Urgenţă va fi scos ţap ispăşitor”, au declarat revoltate mai multe cadre medicale de la SCJU Craiova, potrivit Adevărul.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican