Venirea propriu-zisă a iernii a lăsat fără curent electric zeci de mii de români

Venirea propriu-zisă a iernii a lăsat fără curent electric zeci de mii de români
Publicat: 06/02/2020, 08:50

Potrivit reprezentanților ISU Brăila, trenurile Constanța – Buzău, Galați – Buzău și București Nord-Galați au rămas blocate la Bărăganu, Făurei și Lacu Sărat, iar cel puțin 80 de persoane au așteptat zeci de minute pentru a fi transferate în alte garnituri.

Probleme au fost și pe șosele chiar dacă autoritățile au închis circulației auto toate drumurile naționale și județene.

Pe parcursul nopții, mai multe autoturisme, autocare, microbuze și tir-uri au rămas blocate pe DN 2B, între Ianca și limita județului, și pe DN 21, între Însurăței și limita județului, din cauza vizibilității reduse.

Dimineață, pompierii brăileni au mai multe intervenții în derulare în diferite puncta ale județului.

Sute de persoane așteaptă ajutorul autorităților.

„Între localitățile Mircea Vodă și Ianca, pe DN 2B este blocat traficul rutier de 2 tir-uri (cu 2 persoane), ceea ce a condus la blocarea a 15 autoturisme cu 2 persoane, a 2 microbuze cu 22 persoane, a unei camionete cu 3 persoane, a unui autocar cu 40 persoane și a altor 2 tir-uri cu 2 persoane. Pentru deblocarea acestora se acționează de către SDN Brăila și ISU Brăila. La ora 06.20 a fost deblocat un deblocat un semn în dreptul localității Mircea Vodă. S-a început defluirea coloanei de mașini blocate în zonă. Pe raza comunei Vădeni echipaje din cadrul ISU și IJJ Brăila acționează pentru deblocarea unui autoturism cu 2 persoane, la limita județului Brăila cu județul Galați. Pe DJ 203 între localitățile Făurei și Ulmu, echipaje din cadrul ISU și SVSU Ulmu, au acționat pentru deblocarea unui microbuz cu 12 persoane care au fost preluate și cazate în siguranță în comuna Ulmu, prin grija autorităților locale. Pe DE 584, între localitățile Însurăței și Bărăganul sunt blocate/derapate în trafic 11 tir-uri, 10 autoturisme și o autocisternă, totalizând 30 persoane. Se acționează cu echipaje din cadrul ISU și SDN pentru deblocarea traficului. La ora 06.150 a fost deblocat un deblocat un semn în dreptul popasului Dropia. S-a început defluirea coloanei de mașini blocate în zonă. Pe DE 584, între localitățile Viziru și Însurăței la popasul Dropia, drumul european este blocat de un tir pe toată partea carosabilă. Două utilaje din cadrul SDN Brăila încearcă să deblocheze tir-ul, dar întâmpină probleme datorită vizibilității foarte scăzute”, a anunțat ISU Brăila la ora 6.30.

Probleme mari sunt și pe rețelele electrice. 70 de localități au rămas fără curent electric, afectând aproape 40.000 de persoane. 30 de angajați ai companiei de electricitate încearcă să remedieze defecțiunile, dar misiunea lor este îngreunată de vânt și de zăpadă.

La ora redactării acestei știri, toate drumuri naționale și județene din Brăila sunt închise. De asemenea, au fost suspendate cursurile școlare pe parcursul zilei.

Vântul a făcut prăpăd în județul Galați. Mii de gălățeni au rămas în beznă

Peste 10.000 de gălățeni au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic care a smuls cablurile și a dărâmat stâlpii de electricitate. De asemenea, pompierii au fost solicitați să intervină pentru a lua de pe carosabil resturile unor copaci rupți de vânt.

Vântul foarte puternic înregistrat pe parcursul nopții a făcut prăpăd în județul Galați.

21 de localități au rămas fără curent electric din cauza avariilor apărute la rețeaua companiei de electricitate, lăsând aproape 12.000 de persoane în beznă. Pe teren intervin mai multe echipe de electricieni care încearcă să repare rețelele.

„Sunt afectate Barcea, Hanțești, Cosmești, Furceni Noi, Furcenii Vechi, Drăgănești, Malu Alb, Stoicani, Frumușița, Ijdileni, Tămăoani, Chiraftei, Măstăcani, Scânteiești, Fântânele, Cișmele, Mihail Kogalniceanu, Smârdan, Sivița, Tulucești și Odaia Manolache cu un număr total de 11.975 de abonați și cu 135 puncte de transformare și linii de medie tensiune. Se acționează în teren cu 14 echipaje, cu 28 persoane din cadrul operatorului SDEE Muntenia Nord”, a transmis ISU Galați.

Tot în județul Galați au fost închise trei sectoare de drum, iar pe drumul național care leagă orașele Galați și Tecuci a fost instituită restricție de trafic pentru camioane.

De asemenea, pompierii gălățeni au avut pe parcursul nopții 10 misiuni pentru ridicarea de pe carosabil a unor trunchiuri și resturi de copac.

Peste 20.000 de constănțeni, fără curent din cauza viscolului

Peste 20.000 de oameni din județul Constanța au rămas peste noapte fără curent electric după ce viscolul a afectat rețelele de înaltă tensiune. În total au fost rămas în beznă 41 de localități din județ. Șapte trenuri regio care pleacă din Constanța spre București, Buzău sau Tulcea au fost anulate.

Pe timpul nopții, mai multe troansoane de drum din județ au fost închise circulației, iar pompierii ISU au intervenit pentru scoaterea unei ambulanțe și a trei autovehicule înzăpezite. De asemenea, pompierii au înlăturat 17 copaci de pe șosele.

Pompierii au intervenit și la Săcele, acolo unde un microbuz cu 16 persoane a rămas înzăpezit.

Din cauza condițiilor meteo, șapte trenuri regio care pleacă din Constanța spre București, Buzău sau Tulcea au fost anulate.

ISJ Constanța a anunțat că în 35 de localități școlile sunt închise joi.

Codul roșu a afectat și județul Tulcea, unde 44 de localități au rămas fără curent. Peste noapte toate drumurile naționale și județene au fost închise iar joi toate cursurile școlare sunt suspendate.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase