Victimele violenței domestice: Trei femei din Iași au ajuns la spital după ce au fost bătute de soți și tată. Două dintre ele, neveste de popă și polițist

Redactor:
Ilinca Nazarie
Victimele violenței domestice: Trei femei din Iași au ajuns la spital după ce au fost bătute de soți și tată. Două dintre ele, neveste de popă și polițist
Trei femei au ajuns în noaptea de marți spre miercuri în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași, după ce au fost lovite de câte o rudă. Două dintre victime au fost agresate de soți. Una dintre ele le-a spus medicilor că soțul ei este preot, iar cealaltă că e polițist.

Trei femei s-au prezentat în garda de noapte de marți spre miercuri la UPU Sfântul Spiridon, după ce au fost lovite de membri ai familiei. Toate cele trei aveau vânătăi și fuseseră lovite și la coloană.

„O pacientă de 44 de ani a declarat că a fost agresată de către soț, prezenta contuzii multiple, echimoze multiple și traumatism vertebro-medular la nivelul coloanei cervicale, fără interesare mielică, după examenul clinic și explorările paraclinice. A doua pacientă, 46 de ani și ea prezenta echimoze la nivelul membrelor, la nivel lombar, pacienta a fost de asemenea evaluată în urgență, tratată cu recomandări de a consulta medicul în ambulator și de a continua tratamentul la domiciliu. Ambele paciente au plecat către locul de muncă”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef al UPU SMURD Iași.

Femeia de 44 de ani le-a spus medicilor că cel care a bătut-o este soțul ei și că acesta este preot, iar pacienta de 46 de ani ar fi fost lovită de către soțul care este polițist.

O a treia victimă a violenței domestice a avut nevoie de îngrijiri medicale în UPU, fiind vorba despre o tânără de 18 ani care le-a spus medicilor că a fost lovită de tată cu o scândură.

Potrivit medicului, niciuna dintre femei nu a avut leziuni cu risc vital și nu a avut nevoie de internare.

Deocamdată niciuna dintre ele nu a depus plângere la poliție.

Tags:
Inchide