VIDEO | Virgil Popescu recomandă schimbarea electrocasnicelor din casă pentru a economisi la factura la energie

Publicat: 14/09/2022, 16:34

Ministrul Energiei a vorbit la finalul ședinței de Guvern de miercuri despre modalitățile de economisire la factura la Energie. Una dintre sugestiile lui Virgil Popescu este ca utilizatorul casnic să-și schimbe electrocasnicele din casă cu unele eficiente energetic.

În urma ședinței de Guvern de astăzi atât ministrul Energiei cât și jurnaliștii au vorbit despre modalitățile prin care instituțiile, dar și utilizatorul casnic pot să economisească energie, ca urmare a sugestiilor venite din partea Uniunii Europene. Ca urmare, Nicolae Ciucă a cerut din partea fiecărui minister un plan de economisire.

Printre sfaturile punctuale venite din partea ministrului Virgil Popescu  se numără schimbarea becurilor, a furnizorului și a electrocasnicelor:

”Le recomand tuturor celor care nu se încadrează în plafoanele de consum și chiar dacă se încdrează în plafoanele de consum să-și caute un furnizor cu prețul cel mai mic” susține ministrul.

”Pentru persoanele fizice acasă am recomandat schimbarea electrocasnicelor, cu electrocasnice eficiente, care au o clasă de energie A+, A++, care să fie cu A în față. Evident trebuie ajutați pentru că nu e ușor să schimbi, trebuie să ai banii ca să schimbi. La consumul de gaze, pentru cei care au centrală individuală din nou recomand.  Eu personal mi-am schimbat și de iarna trecută și acum fac economie cu aproape 30% la consumul de gaz, schimbând doar centrala” a adăgat Virgil Popescu referitor la modalitățile prin care românii pot economisi.

De asemenea acesta a menționat”o modalitate de a bonifica” pe cei care fac economie la energie.

Prima măsură pe care Virgil Popescu o va lua pentru a face economie în ministerul pe care-l conduce presupune o analiză a becurilor din instituție, conform spuselor acestuia.

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase