Viitura a făcut ravagii în Alba: Sute de locuințe inundate, zeci de mașini luate de apă, iar rețelele publice au fost distruse. Oamenii au primit mesaj prin RO-ALERT – FOTO

Viitura a făcut ravagii în Alba: Sute de locuințe inundate, zeci de mașini luate de apă, iar rețelele publice au fost distruse. Oamenii au primit mesaj prin RO-ALERT - FOTO
Publicat: 02/06/2019, 08:48

Cele mai grave situații sunt în comunele Pianu, Săsciori și Săliștea. În Pianu, 18 persoane au fost salvate de către pompierii ISU Alba, s-a evacuat apa din două locuințe inundate, 140 de locuințe au fost afectate, patru kilometri de străzi au fost colmatate și parțial distruse, 10 autoturisme și două remorci au fost luate de viitură, un drum județean a fost afectat, la fel și rețeaua de apă potabilă, rețeaua de electricitate, rețeaua de gaz metan au fost afectate. Au fost inundate 190 de curți, 30 de fântâni și 200 de hectare de terenuri agricole.

În comuna Săliștea, apa a fost evacuată din 15 gospodării inundate, alte 100 fiind afectate. Șase mașini au fost luate de ape, iar rețelele de apă, electricitate și gaz metan au fost afectate.

De asemenea, în comuna Săsciori, localitatea Răchita, șase
persoane au fost salvate de către personal ISU, s-a evacuat apa din două gospodării, alte 34 au fost inundate, la fel ca și o pensiune turistică. Un număr de 30 de autoturisme au fost luate de viitură, 10 stâlpi de electricitate au fost distruși, iar un drum județean este afectat pe șapte tronsoane. Un pod, rețeaua de apă potabilă, rețeaua de electricitate și cea de gaz metan sunt afectate.

Totodată, în localitatea Sebeșel, s-a evacuat apa din șapte gospodării inundate și au fost afectate rețelele de apă potabilă, electricitate și de gaz metan.

Pentru gestionarea situației, la fața locului este secretarul de stat Raed Arafat, precum și autoritățile locale.

Cetățenii au primit mesaj prin RO-ALERT.

Potrivit ISU Alba, în zona Răchita există un stoc asigurat de Crucea Roșie, care a dus persoanelor sinistrate 50 de saltele, 100 de saci de dormit, 100 de pături, apă, lapte și îmbrăcăminte pentru aproximativ 70 de copii.

Județul Alba s-a aflat sub cod portocaliu de ploi și cod portocaliu de inundații în cursul zilei de sâmbătă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase