Vila de protocol a lui Nicolae Ceauşescu a fost scoasă la vânzare. Suma cerută pentru casa de la Predeal

Vila de protocol a lui Nicolae Ceauşescu a fost scoasă la vânzare. Suma cerută pentru casa de la Predeal
Sursă Foto - Sothebysreality.ro
Publicat: 05/08/2022, 11:20
Actualizat: 08/08/2022, 21:17

Vila de protocol a lui Nicolae Ceaușescu din Predeal a fost construită în 1927 și încă arată minunat. Locuința are opt camere și o priveliște spre Munții Piatra Mare și Postăvaru.

Locuința care are o suprafață totală de peste 322 de metri pătrați și un teren în suprafață totală de peste 1.350 de metri pătrați și este scoasă la vânzare prin Artmark Historical Estate. 

Vila Lui Ceaușescu de la Predeal, construită în stil tradițional precum casele specifice zonei muntenească, își caută acum propietar.

Fostul președine folosea imobilul în perioada în care era adjunctul ministrului Forței Armate.

După moartea lui Nicolae Ceaușescu, locuința a revenit a statului. Până în anul 1990, aceasta a fost întreținută corespunzător, însă după o scurtă perioadă
nimeni nu s-a mai ocupat de ea.

La un moment dat, un om de afaceri din Brașov a cumpărat vila și a renovat-o, acesta a locuit câțiva ani acolo, împreună cu familia.

De altfel, și numele vilei a fost schimbat de propietar. Cât a fost în proprietatea statului, imobilul s-a numit ‘Vânătorul’, ulterior ‘Vila Andreea’.

Cât costă celebra vilă de la Predeal?

Vila este scoasă la vânzare prin Artmark Historical Estate. Ea dispune de 8 camere și 3 băi, o amprentă la sol de 161 metri pătrați , o suprafață de teren de 1.350 de metri pătrați și o suprafață construită de 322 de metri pătrați.

De asemenea, există și o zonă spa de 25 mp care cuprinde un jacuzzi, saună, o cramă și camera tehnică și spații de depozitare. Imobilul dispune și de o curte amenajata spectaculos, având un foișor spațios de 40 mp.

Pentru toate acestea, cel care vrea să pună mâna pe celebra vilă ar trebui să scoată din buzunar 350.000 Euro.