Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

GÂNDUL LIVE. Irina Ioana Badrajan, medic de familie şi secretar general al Colegiului Medicilor Suceava: „Avem nevoie URGENTĂ de dezinfectanți și materiale de protecție!”

Irina Ioana Badrajan, medic de familie şi secretar general al Colegiului Medicilor Suceava, a declarat, la GÂNDUL LIVE, despre necesitatea aprovizionării personalului medical cu dezinfectanți și materiale de protecție.

„Nu știu dacă pot eticheta exact situația. Ne confruntăm toți cu o situație neîntâlnită, în care suntem total neajutorați, având în vedere dușmanul necunoscut. La nivelul spitalului Suceava, s-au întâmplat nereguli privind procedurile și metodele de protecție ale personalului medical de când a început această situație cu epidemia de coronavirus.

Se raporta că există mijloace de protecție, lucru care nu era adevărat. Când au semnalat medicii că nu este bine ce se întâmplă nu au avut urechi de auzit. Noi am aflat în afara sferei și Sanitas și Colegiul Medicilor au luat poziții în presă. S-au făcut chemări telefonice pentru toate cadrele pentru a se aduna toate la 7.30, claie peste grămadă. Suntem bănuiți de noaptea minții, s-a dat vina pe DSP, s-a invocat un ordin de ministru care NU exista.

A început avalanșa și au apărut toate problemele cu nr mare de infectați cu coronavirus. Au fost bolnavi plimbați peste tot, au infectat o grămadă de lume. Populația nu înțelege cu adevărat ce se întâmplă. Vor înțelege când imediat nu va mai fi posibilă asistența medicală pentru alte patologii. Nu avem unde să îi trimitem. La Iași nu ne primește, la Rădăuți unde sunt dirijate e depășită capacitatea. Este o nenorocire, pentru că în afara acestor cazuri avem și alte boli.

Ne-au dat ordin să închidem cabinetele. Populația unde o să vină? Nu o să putem face față. Nu știu ce să vă răspund. Medicina de familie face față la toate cerințele, ni s-au dat pe cap toate rețetele care în mod normal erau date de specialiști. Spitalul e în subordinea directă a CJ. S-a ascuns sub preș problema aceasta. A venit și dl. Nelu Tătaru și au tras concluzia că spitalul trebuie transformat în spital pentru bolnavii cu Covid-19. Dar nu avem ce face cu alți bolnavi. E o criză referitor la aprovizionarea cu materiale de protecție și dezinfectanți. Nu mai știm cum să ne descurcăm. Nu avem surse. Facem un apel, noi am fost dați deoparte, nu avem de unde. Am cerut surse de aprovizionare la preț normal, nu la preț de speculă. Avem nevoie de ajutor!”, a declarat Badrajan la GÂNDUL LIVE.

Inchide