Gândul LIVE. Meda Andrei, meteorolog: „Vremea în weekend va fi cum a fost săptămâna care se încheie. Vor fi ploi, chiar și cu caracter torențial”

Redactor:
Nicolae Oprea
Gândul LIVE. Meda Andrei, meteorolog: „Vremea în weekend va fi cum a fost săptămâna care se încheie. Vor fi ploi, chiar și cu caracter torențial”

Meteorologul Meda Andrei a declarat vineri la Gândul LIVE că vremea va fi capricioasă în acest weekend, așa cum a fost și săptămâna care se încheie. Abia weekendul viitor vom avea 30 de grade Celsius.

„Cam cum a fost săptămâna care tocmai se va încheia, așa va fi și weekendul. Adică în prima parte a zilelor ceva mai bine, destul de plăcut, în multe zone cu soare, dar după-amiaza și seara vor fi nori și din loc în loc averse, descărcări electrice. Am văzut că grindina este foarte probabilă, așadar, nu se schimbă foarte multe.

Diminețile mai răcoroase, după-amiezele sunt cât de cât decente, după care nopțile ceva mai răcoroase. Și ploi, pot fi și cu caracter torențial”, a declarat Meda Andrei la Gândul LIVE.

Vreme capricioasă și săptămâna viitoare

În ceea ce privește săptămâna viitoare, și aceasta va fi capricioasă, spune meteorologul.

„Mâine  (sâmbătă) este o probabilitate mai mare de fenomene de instabilitate, în Muntenia, chiar și București. Duminică, în sudul țării se va mai liniști. O ținem așa până cam pe vinerea viitoare. Putem să avem weekendul viitor cam 30 de grade”, a mai declarat meteorologul la Gândul LIVE.

Săptămâna trecută, climatologul Roxana Bojariu a vorbit la Gândul LIVE despre fenomenele extreme din această perioadă și a precizat că au o intensitate foarte mare. În ceea ce privește vara care urmează, climatologul spune că ar putea fi una cu temperaturi foarte ridicate și este posibil să avem chiar și tornade.

Dacă vorbim de fenomene extreme, chiar dacă sunt normale pentru perioada din an, intensitatea lor este mult mai mare decât cea cu care eram obișnuiți în umră cu câteva decenii. Ați văzut covorul de grindină care acoperă zone destul de întinse. Cantitatea de precipitații tinde să creeze mai mereu inundații. Lucrurile acestea sunt un semnal al efectului încălzirii globale la scările noastre regionale și locale”, a decarat la Gândul LIVE Roxana Bojariu, climatolog.

 

Inchide