VIDEO Adrian Năstase: „Chestiunea legată de teritoriile românești care aparțin Ucrainei trebuie afirmată și reamintită”

Publicat: 16/03/2022, 22:18

Adrian Năstase a fost invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul. Fostul premier a vorbit și despre subiectul legat de recăpătarea teritoriilor românești din Ucraina.

Este acesta, ținând cont de întreg contextul mondial și de reașezarea sferelor de putere și de influență pe harta lumii, un moment potrivit pentru a pune pe agendă – după terminarea războiului – și problematica teriitoriilor românești?

„Chestiunea legată de teritoriile românești care aparțin Ucrainei trebuie afirmată, trebuie reamintită și trebuie reintrodusă pe agenda unei relații cu Ucraina. După ce se va încheia acest conflict, Ucraina va fi într-o situație delicată. (…) Sunt absolut de acord că trebuie să cunoaștem aceste lucruri, să le afirmăm și pe această bază eventual să ne prezervăm o anumită situație.”

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, precum Jurnalul național, Evenimentul Zilei, Adevărul, Mișcarea de Rezistență, Aleph citeste mai mult