VIDEO Ion Cristoiu, despre începerea celui de-al Treilea Război Mondial: „Este un război mondial declarat. Nu este vorba de un război declanșat de un nebun sau declanșat de o întâmplare”

Publicat: 28/04/2022, 00:00
Actualizat: 28/04/2022, 00:03

Publicistul Ion Cristoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție specială, transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre ițele din spatele războiului, punctând și de ce consideră că acest conflict este unul gândit de multă vreme, nefiind ceva pornit la întâmplare. A deschis acest conflict  „Cutia Pandorei” dintre ruși și americani? Se joacă totul pe principiul: ei sau noi? 

 „I.Cristoiu: Este un război mondial declarat. Biden ce vrea până la urmă? Pentru că a spune că trebuie să capituleze Rusia, înseamnă aruncarea rușilor în mare. Victoria Ucrainei nu înseamnă că vor rămâne rușii cu Crimeea. Înseamnă că Ucraina înarmată pe zi ce trece va porni o ofensivă și îi va arunca pe ruși în mare.

M.Tucă: Ați văzut astăzi Putin a vorbit în fața Dumei de Stat. Și vorbește… Practic, a început al Treilea Război Mondial!

I.Cristoiu: E gândit mai demult, nu a început acuma. Și de la americani era gândită. Acest conflict poate să ajungă și nuclear pentru că el nu este generat nici de nebunul de Putin și nici de neînțeleptul Biden. 1990 a fost încheierea unui război care nu s-a încheiat cu o conferință de pace. America a fost învingătoare în acest Război Rece. S-a destrămat URSS-ul.  Mai mulți ani, această Rusie a fost la pământ.

Ca orice mare națiune, din interiorul Rusiei a ieșit unul care a mizat pe orgoliul rusesc. Occidentul nu și-a dat seama că începe să crească, să-și revină. Deodată, americanii au început să se întâlnească pe planetă cu rușii. Și atunci s-a ajuns la ideea: ori ei, ori noi! Nu este vorba de un război declanșat de un nebun sau declanșat de o întâmplare!”

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.