VIDEO Mircea Lucescu, despre viața în orașele din Ucraina: „Am iubit întotdeauna locurile unde se circulă ușor. Pe mine m-a îmbolnăvit traficul din Milano. Da, Kievul este un oraș frumos, cu istorie”

Publicat: 22/04/2022, 10:09

Mircea Lucescu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție specială, transmisă live de Gândul. Antrenorul lui Dinamo Kiev a vorbit despre  despre viața în orașele din Ucraina, unele dintre ele distruse total după război. Acesta a mărturist că a uibit întoatdeauna locurile fără un trafic excesiv de aglomerat. 

Reamintim că Mircea Lucescu este românul care a scris istorie în Ucraina. Timp de 12 ani, a fost antrenor la Şahtior Donețk. Din 2020, o pregătește pe FC Dinamo Kiev. Cu 36 de trofee în palmares, “Il Luce” este a doilea cel mai decorat antrenor din fotbalul mondial, urmându-l pe Sir Alex Ferguson.

„M. Tucă: Era frumos orașul Mariupol?

M. Lucescu: Nu pot să spun că era frumos, dar era bine îngrijit și era un oraș de port. Nimeni nu se aștepta la așa ceva, dar probabil că era gândită această strategie. Când au ocupat Donețk noi ne-am mutat la Kiev, unde stăteam la hotel și luam avionul când mergem să  jucăm un meci.

M. Tucă: Era diferită viața la Kiev fața de Donețk?

M. Lucescu: La Donețk era paradis față de Kiev. La Kiev stăteam închis într-un hotel. La Donețk aveam baza noastră unde stăteam, era super, se circula ușor. Era un oraș în plină dezvoltare. Eu am iubit întotdeauna locurile unde se circula ușor.  Pe mine m-a îmbolnăvit traficul din Milano. Să stai trei ore pe zi în mașină.

M. Tucă: Și cum era Kievul?

M. Lucescu: Nu am ieșit în oraș. Stăteam în baza sportivă. Aveam un aparatment deasupra, aveam restaurantul acolo. Nu prea mergeam în oraș. Dar, Kievul este un oraș foarte frumos, cu o istorie importantă și turistic vorbind merită să fie văzut.”

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.