ALERTĂ METEO: Vremea se răcorește de azi și va ploua în jumătate din țară

Redactor:
Laura Cojocaru
Astăzi, vremea se răcorește comparativ cu zilele precedente. În sud și sud-est maximele vor ajunge la 32 de grade Celsius, dar în centru, la munte, în sud-est și est se vor semnala ploi torențiale, căderi de grindină și vijelii.

ROMÂNIA

Vântul va sufla cu putere iar cantitățile de apă pot fi însemnate. 24 de grade se vor înregistra la Baia Mare și Iași, 26 la Sibiu, 28 la Galați ți Pitești și 30 de grade Celsius la Craiova.

La noapte cerul va fi variabil, mai mult noros, iar în nordul țării, est și centru mai sunt posibile averse cu tunete și fulgere. Minimele se vor încadra între 9 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni. 13 grade se vor înregistra la Cluj-Napoca, 14 la Piatra Neamț, 15 la Oradea și 20 de grade la Constanța.

BUCUREȘTI

În București cerul va fi azi mai mult noros, iar în prima parte a zilei se vor înregistra averse și descărcări electrice, iar vântul va sufla cu putere. Maxima zilei va fi de 30 de grade. În zilele următoare temperaturile nu vor depăși 28 de grade Celsius și sunt prognozate noi ploi torențiale și întensificări ale vântului.

LITORAL

Pe litoral, vremea va fi caldă, cu maxime de 30 de grade, dar instabilă. Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice și vânt cu intensificări. Spre seară cerul redevine senin, iar la noapte șansele de precipitații sunt reduse. Minima termică va fi de 19 grade Celsius.

 

Inchide