Cum au dat raportul parlamentarii la Ambasada SUA. Nicolicea, confuz: „Nu au avut un motiv de îngrijorare, le-am răspuns doar la chestiunile care-i îngrijorau”

Cum au dat raportul parlamentarii la Ambasada SUA. Nicolicea, confuz: „Nu au avut un motiv de îngrijorare, le-am răspuns doar la chestiunile care-i îngrijorau
Publicat: 13/12/2013, 13:01
Actualizat: 26/07/2019, 20:04

Deputați din Comisia juridică, printre care Eugen Nicolicea, au mers, vineri, la Ambasada SUA la București pentru a discuta despre modificările la Codul Penal, au precizat surse parlamenatre.

Inițial, discuția ar fi trebuit să aibă loc la Palatul Parlamentului, în cabinetul președintelui Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Bogdan Ciucă, așa cum s-a întâmplat, joi, când acesta și Nicolicea s-au întâlnit cu diplomați ai Franței, Germaniei, Olandei și Marii Britanii.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, joi, că el împreună cu președintele Comisiei juridice s-a întâlnit cu diplomații europeni pentru a informa corect despre modificarea Codului Penal, precizând că „respectivii nu au avut un motiv de îngrijorare”.

„Respectivii nu au avut un motiv de îngrijorare și nu au spus de o îngrijorare, ci s-au interesat pentru că, cum știți, în februarie intră în vigoare un nou Cod și erau interesați dacă acesta se implementează corect și dacă măsurile acestea afectează într-un fel sau altul, într-un fel negativ, chestiunile care-i îngrijorau”, a precizat Nicolicea.

El a arătat că împreună cu Ciucă a prezentat situația și că vor trimite și un punct de vedere scris.

„Așa cum am spus, la inițiativa unei ambasade precum și la inițiativa președintelui Camerei s-a considerat că este foarte util ca reprezentanții țărilor care se interesează de noi, și mai precis prietenii și țările din UE, să stăm de vorbă și să-i intereseze în mod corect și direct de la sursă pentru că, după cum ați văzut, au fost escaladate niște subiecte mai mult sau puțin adevărate într-un mod mai mult sau mai puțin adevărat. Scopul a fost să informăm corect despre această situație, am prezentat situația, punctele de vedere, le vom pune și un punct de vedere scris, împreună cu documentația respectivă, și am rugat să nu creadă, i-am rugat să ne verifice”, a explicat Nicolicea.

El a arătat că la discuții au participat președintele Comisiei Juridice, Bogdan Ciucă, și cu el. Nicolicea a mai spus că discuțiile au fost „fructuoase și în beneficiul României”.

„La aceste discuții am participat doi, domnul președinte și cu mine, nu că noi am fi autori a acestor modificări la care am participat, ci pentru că ne-am pus la dispoziție expertiza pe care cu toții o știți în explicarea corectă a situației. Și așa cum ați văzut și din mesajul ambasadorului Olandei a reieșit că e foarte bună o comunicare între prezentanții țărilor. Noi am solicitat chiar o întâlnire cu parlamentarii țărilor respective pentru a face un schimb de discuții pe aceste subiecte. Cred că au fost niște discuții fructuoase și în beneficiul României”, a mai spus Eugen Nicolicea.

Parlamentarul a făcut aceste precizări după ce el și Ciucă au avut o discuție cu ambasadorul Olandei la București.

De altfel, Bogdan Ciucă și Eugen Nicolicea s-au întâlnit cu reprezentanți ai ambasadelor Germaniei, Franței, și reprezentantul ambasadei Marii Britanii și urmează să se întâlnească vineri cu reprezentanți ai ambasadei SUA.

Ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel, a declarat, după discuția cu președintele Comisiei Juridice a Camerei, că va studia „textele” primite, iar întrebat ce opinie are despre modificarea CP, a spus că dialogul în UE e important și „e foarte important că discutăm împreună legislația națională”.

„(Am discutat – n.r.) procedura și opinia domnului președinte (al comisiei juridice Camerei Deputaților – n.r.) și a domnului secretar și avem acum textele și ce trebuie să studiem”, le-a spus ambasadorul Olandei ziariștilor.

Întrebat care este opinia sa referitoare la modificările aduse Codului Penal în Parlament, Matthijs van Bonzel, a răspuns, în română: „Este dialog de mare importanță în Uniunea Europeană, că suntem o familie, este foarte important că discutăm împreună legislația națională și europeană, pentru asta este lucru normal de deputați, de miniștri și de diplomați dacă forma unită familia și lucrul este foarte important, transparența, inteligența și pentru Europa trebuie să facă legislație împreună”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Imagini şocante cu Carla’s Dreams: 'Spart de drogat la concert'. FOTO
Caz BIZAR în lume: nu a mai mâncat și băut timp de 16 ani! I-a...
"Unul era foarte grav". Filmul accidentului din Timiş în care 6 pompieri au ajuns la...
VIDEO Detalii șocante după uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani. De ce s-a întors...
Cât costă un prânz de 2 persoane, la o tavernă din Grecia! „Cei care vor...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Momentul în care OAMENII s-au îndepărtat PENTRU TOTDEAUNA de neanderthalieni
O NOUĂ TAXĂ pentru posesorii de mașini. În curând, va deveni OBLIGATORIE
Cine a câștigat Te cunosc de undeva! sezonul 20. Echipa care pleacă acasă cu premiul...
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Astronomii au descoperit un mini-Neptun într-un sistem stelar binar
×