Biletele pentru Festivalul Internațional „George Enescu” vor fi puse în vânzare în ianuarie 2015. Ce prețuri vor avea

Biletele pentru Festivalul Internațional George Enescu vor fi puse în vânzare în ianuarie 2015. Ce prețuri vor avea
Publicat: 23/10/2014, 18:07

Abonamentele și biletele individuale pentru ediția din 2015 a Festivalului Internațional „George Enescu”, care se va desfășura între 30 august și 20 septembrie, în București, vor fi puse în vânzare pe 15 ianuarie, respectiv pe 16 februarie 2015, la ora 10.00, informează organizatorul, Artexim.

Astfel, abonamentul tip A – valabil pentru toate concertele din seria „Mari orchestre ale lumii”, de la Sala Palatului – va costa la categoria I 2.200 de lei, la categoria a II-a – 1.700 de lei, la categoria a III-a – 1.300 de lei și la categoria a IV-a – 1.000 de lei, în timp ce abonamentele tip A1 și tip A2 – valabile pentru câte 11 concerte din seria „Mari Orchestre ale lumii”, de la Sala Mare a Palatului, în combinații diferite – au următoarele prețuri: I – 1.250 de lei, II – 1.000 de lei, III – 750 de lei, IV – 550 de lei.

De asemenea, abonamentul tip B – valabil pentru toate spectacolele din seria „Concerte și recitaluri camerale”, de la Ateneul Român – va costa la categoria I 2.000 de lei, la categoria a II-a – 1.600 de lei, iar abonamentul tip C – valabil pentru toate concertele din seria „By Midnight”, de la Ateneul Român – va fi la categoria I de 900 de lei și la categoria a II-a de 700 de lei.

Abonamentul tip D – valabil pentru toate spectacolele din seria „Concertele de dimineață”, de la Ateneul Român și Sala Mică a Palatului – va avea prețul de 200 de lei (categoria I) și de 170 de lei (categoria a II-a).

Ediția din 2015 a festivalului păstrează categoriile de reduceri pentru pensionari, elevi și studenți, pentru aceștia, prețurile abonamentelor variind între 750 de lei și 350 de lei.

Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2015 vor fi puse în vânzare pe 16 februarie 2015, la ora 10.00. Acestea corespund fiecărei serii de concerte din festival, astfel: „Mari Orchestre (Sala Mare a Palatului) – 160 de lei (I), 130 de lei (II), 100 de lei (III), 70 de lei (IV); „Recitaluri și concerte camerale (Ateneul Român) – 160 de lei (I), 130 de lei (II); „By Midnight” (Ateneul Român) -160 de lei (I), 130 de lei (II); „Concertele de dimineață” (Ateneul Român, Sala Mică a Palatului) – 50 de lei (I), 40 de lei (II).

Festivalul George Enescu continuă să se situeze în linia marilor evenimente artistice internaționale, artiștii și orchestrele invitate la ediția din 2015 aflându-se în topul invitaților și în cadrul altor evenimente de muzică clasică internaționale. Organizatorii informează că prețurile biletelor sunt „printre cele mai avantajoase din lume pentru un eveniment de o asemenea anvergură artistică. Prin comparație, biletele la Festivalul de la Lucerna variază între 40 și 200 de euro pentru un spectacol, în timp ce la BBC Proms, prețurile pot ajunge la 100 – 150 de lire sterline”.

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale internaționale organizate de România, Festivalul Internațional „George Enescu” aduce în medie 20.000 de turiști străini la București și are o acoperire mediatică ce variază de la televiziuni cu renume – CNN, Euronews, BBC – la cotidiene străine, publicații de specialitate (The Guardian, Gramophone) și mass-media de top în plan național.

Putând fi considerat un adevărat brand cultural de țară, festivalul duce mai departe valorile în care credea George Enescu: creativitate, generozitate și implicare. Festivalul este conectat la noile tehnologii – transmisii live internaționale, site modern și actualizat în timp real, www.festivalenescu.ro, și are o acoperire social media care include o pagină de Facebook, cu peste 34.000 de fani în acest moment, https://www.facebook.com/enescu.festival, precum și un nou cont de Instagram, http://instagram.com/enescu_festival.

Odată cu ediția din 2013, festivalul s-a extins și în sfera spațiului public, printr-un concept unic care presupune expunerea de lucrări de artă outdoor inspirate de valorile lui George Enescu și își asumă responsabilitatea generării unei schimbări în societate prin actul de creație – Bucureștiul creativ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trei femei s-au infectat cu HIV după ce au apelat la Terapia Vampir! Aceasta este...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Donald Trump afirmă că Netanyahu ,,a fost criticat pe bună dreptate" pentru atacul din 7...
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Se verifică banii românilor! Legea a fost adoptată marți, pe 30 Aprilie
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro