Dan Barna critică dur Guvernul Orban: Şcoala nu este fenomen meteo neaşteptat, nimeni nu poate pretinde că a fost luat prin surprindere!

Dan Barna critică dur Guvernul Orban: Şcoala nu este fenomen meteo neaşteptat, nimeni nu poate pretinde că a fost luat prin surprindere!
Dan Barna critică dur Guvernul Orban: Şcoala nu este fenomen meteo neaşteptat, nimeni nu poate pretinde că a fost luat prin surprindere!
Publicat: 13/09/2020, 17:16

Dan Barna critică autoritățile pentru modul în care au gestionat reînceperea școlii în pandemia de coronavirus și spune că „școala nu e un fenomen meteo neașteptat, nimeni nu poate pretinde că a fost luat prin surprindere”.

„De la începutul pandemiei autorităţile române ştiau că va veni acest moment. Şase luni au avut timp să pregătească începutul de an şcolar. Şcoala nu e fenomen meteo neaşteptat, nimeni nu poate pretinde că a fost luat prin surprindere. Lipsesc dotările pentru şcoli, lipsesc resursele şi, mai ales, lipseşte încrederea că e cineva acolo care ştie ce face, care are un plan coerent. De aceea colegii mei au făcut un site cu informaţii şi sfaturi utile pentru elevi şi părinţi (poate fi accesat aici http://www.scolipregatite.ro/). Într-o administraţie funcţională un asemenea demers ar fi venit de la autorităţi nu de la opoziţie. Părinţii au dreptate să fie îngrijoraţi. Au dreptate să întrebe cum au ajuns în situaţia de a pune în balanţă pe de o parte educaţia şi pe de alta sănătatea. Aşa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple şi totuşi aici suntem”, a scris Dan Barna duminică pe Facebook.

Pe de altă parte, Barna spune că USR-PLUS a promovat întotdeauna transferul responsabilității privind școlile către comunitățile locale, dar nu a a zis niciodată că „trebuie aruncată pisica în sarcina directorilor și administrațiilor locale, atunci când situația devine gravă”.

„Părinții au tot dreptul să fie nervoși!”

„Pe de altă parte, nici pentru primari anul şcolar nu e o surpriză. Un primar responsabil s-ar fi întrebat încă din primăvară «Ce fac eu pentru familiile cu copii la şcoală? Pot ajuta cumva?”. Vă asigur că aveau metode. Unele primării au bugete semnificative pe care le cheltuie pe panseluţe în loc să le cheltuie pe educaţie. Cele care nu aveau resurse le puteau cere de acum şase luni de la guvern. Dar mulţi primari preferă să ceară bani pentru lucrări publice de calitate îndoielnică care se duc spre firmele de partid prin PNDL. Părinţii au tot dreptul să fie nervoşi, iar noi toţi avem dreptul să ne întrebăm cum va arăta viitorul nostru”, a conchis Barna.

Orban, despre redeschiderea școlilor: Copiii, mai puțin expuși riscului decât la locurile de joacă

Premierul Ludovic Orban, prezent duminică la Călărași, a ținut să-i liniștească din nou pe părinții îngrijorați de reînceperea școlii în pandemie. Potrivit acestuia, elevii vor fi mai puțin expuși riscului decât dacă s-ar afla în parcuri la joacă.

„Învăţământul este o necesitate. Copiii trebuie încurajaţi să meargă la şcoală pentru dezvoltarea lor, iar părinţilor le transmit să aibă încredere pentru că aceştia sunt mai puţin expuşi riscului la şcoală decât dacă se află la locurile de joacă sau oriunde, în aer liber. Am luat toate măsurile necesare pentru ca şcolile să se deschidă în siguranţă. Copiii trebuie învăţaţi să respecte regulile sanitare, iar părinţii să fie atenţi la orice simptom de boală al acestora”, a spus premierul Ludovic Orban, care a amintit că îmbolnăviri în rândul micuților s-au înregistrat și în cele șase luni de pandemie de Covid-19, chiar dacă școlile au fost închise.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Parcarea mega-aroganțelor! Au 'rupt' cluburile de lux de la Mamaia, de 1 Mai, cu bolizii...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
BREAKING | Alex Alexandrov, fondatorul companiei Altex, a murit
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Planeta Marte ar fi fost „locuibilă” în trecutul îndepărtat, a descoperit roverul Curiosity al NASA