Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V, propunere pentru AstraZeneca: „Combinați-vă vaccinul cu al nostru pentru a spori eficacitatea”

Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V, propunere pentru AstraZeneca: „Combinați-vă vaccinul cu al nostru pentru a spori eficacitatea”
Publicat: 27/11/2020, 08:54

Compania farmaceutică britanică AstraZeneca ar putea încerca să crească eficacitatea vaccinului său împotriva coronavirusului, combinându-l  cu vaccinul rusesc Sputnik V, a sugerat recent institutul rus de cercetare Gamaleya

Producătorii vaccinului Sputnik V cer AstraZeneca să îşi combine vaccinul

Potrivit cercetătorilor din Rusia, vaccinul Sputnik V are o eficienţă de 92% contra virusului SARS-CoV-2, potrivit rezultatelor studiului clinic efectuat, în timp ce AstraZeneca a anunţat că vaccinul său experimental împotriva COVID-19 a arătat o eficacitate de 70% în studiile clinic, dar aceasta ar putea fi extinsă până la 90%.

„Dacă vor efectua un nou studiu clinic, sugerăm combinarea vaccinului AstraZeneca cu vaccinul vector adenoviral uman SputnikV, pentru creşterea eficacităţii. Combinarea vaccinurilor s-ar putea dovedi importantă pentru revaccinări”, au afirmat dezvoltatorii vaccinului rusesc, pe contul lor de Twitter.

Vaccinul britanic produs de AstraZenec este considerat că oferă cele mai mari speranţe pentru multe ţări în curs de dezvoltare, datorită preţului său scăzut şi a capacităţii de a fi transportat la temperaturi de refrigerare normale. Compania a anunţat că ar putea avea până la 200 de milioane de doze de vaccinuri până la sfârşitul anului 2020.

Mai mulți cercetători au semnalat că în faza incipientă a studiilor destinate vaccinului anti-COVID dezvoltat de Rusia au fost descoperite ”tipare repetitive” de date, notează nature.com Mai exact, experții au arătat că nivelul de anticorpi de la mai mulți pacienți este identic, acuzând că acest lucru este imposibil.

„Deși cercetarea descrisă în acest studiu este potențial semnificativă, prezentarea datelor ridică mai multe îngrijorări care necesită acces la datele originale pentru a putea fi investigate în totalitate”, se arată în scrisoarea comună a oamenilor de știință.

Enrico Bucci, biolog molecular, a publicat scrisoarea și pe blogul său, semnalând aceleași nereguli în datele oferite de vaccinul rusesc.

Trei medici din Rusia s-au infectat cu coronavirus după ce au făcut vaccinul Sputnik V, iar oficialii de la Kremlin spun că aceștia nu ar fi avut timp să dezvolte anticorpi până în momentul în care au întâlnit coronavirusul. Inițial, dezvoltatorii vaccinului au sugerat că cei trei medici ar fi primit un placebo în timpul studiului clinic la care au participat.

Comisia Europeană a avertizat Ungaria că administrarea vaccinului rusesc anti-coronavirus, Sputnik V, generează o serie de riscuri, scrie Reuters.  Ungaria a primit mai multe doze de vaccin Sputnik V, devenind astfel primul stat din Uniunea Europeană (UE) care va utiliza vaccinul rusesc, transmite Le Monde.

Înainte de a fi produs sau utilizat în orice stat membru UE, vaccinul Sputnik V trebuie autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului.

„Întrebarea este dacă un stat membru UE ar vrea să le administreze cetăţenilor un vaccin care nu a fost revizuit de Agenţia Europeană a Medicamentului. Aici se întâlnesc procedura de autorizare şi încrederea în vaccin. Dacă cetăţenii noştri încep să emită dubii privind siguranţa unui vaccin, dacă nu va trece prin evaluări ştiinţifice riguroase pentru dovedirea siguranţei şi eficienţei, va fi mult mai greu să vaccinăm o proporţie suficientă a populaţiei”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

AstraZeneca a recunoscut o eroare de fabricație care ridică semne de întrebare cu privire la vaccinul Covid

AstraZeneca și Universitatea  Oxford au recunoscut miercuri o eroare de fabricație care a ridicat semne de întrebare cu privire la vaccinul Covid-19 după ce au dezvăluit la începutul acestei săptămâni că este „extrem de eficient” . Unii experți în sănătate spun că încrederea în vaccin a fost erodată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?