Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V, propunere pentru AstraZeneca: „Combinați-vă vaccinul cu al nostru pentru a spori eficacitatea”

Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V, propunere pentru AstraZeneca: „Combinați-vă vaccinul cu al nostru pentru a spori eficacitatea”
Publicat: 27/11/2020, 08:54

Compania farmaceutică britanică AstraZeneca ar putea încerca să crească eficacitatea vaccinului său împotriva coronavirusului, combinându-l  cu vaccinul rusesc Sputnik V, a sugerat recent institutul rus de cercetare Gamaleya

Producătorii vaccinului Sputnik V cer AstraZeneca să îşi combine vaccinul

Potrivit cercetătorilor din Rusia, vaccinul Sputnik V are o eficienţă de 92% contra virusului SARS-CoV-2, potrivit rezultatelor studiului clinic efectuat, în timp ce AstraZeneca a anunţat că vaccinul său experimental împotriva COVID-19 a arătat o eficacitate de 70% în studiile clinic, dar aceasta ar putea fi extinsă până la 90%.

„Dacă vor efectua un nou studiu clinic, sugerăm combinarea vaccinului AstraZeneca cu vaccinul vector adenoviral uman SputnikV, pentru creşterea eficacităţii. Combinarea vaccinurilor s-ar putea dovedi importantă pentru revaccinări”, au afirmat dezvoltatorii vaccinului rusesc, pe contul lor de Twitter.

Vaccinul britanic produs de AstraZenec este considerat că oferă cele mai mari speranţe pentru multe ţări în curs de dezvoltare, datorită preţului său scăzut şi a capacităţii de a fi transportat la temperaturi de refrigerare normale. Compania a anunţat că ar putea avea până la 200 de milioane de doze de vaccinuri până la sfârşitul anului 2020.

Mai mulți cercetători au semnalat că în faza incipientă a studiilor destinate vaccinului anti-COVID dezvoltat de Rusia au fost descoperite ”tipare repetitive” de date, notează nature.com Mai exact, experții au arătat că nivelul de anticorpi de la mai mulți pacienți este identic, acuzând că acest lucru este imposibil.

„Deși cercetarea descrisă în acest studiu este potențial semnificativă, prezentarea datelor ridică mai multe îngrijorări care necesită acces la datele originale pentru a putea fi investigate în totalitate”, se arată în scrisoarea comună a oamenilor de știință.

Enrico Bucci, biolog molecular, a publicat scrisoarea și pe blogul său, semnalând aceleași nereguli în datele oferite de vaccinul rusesc.

Trei medici din Rusia s-au infectat cu coronavirus după ce au făcut vaccinul Sputnik V, iar oficialii de la Kremlin spun că aceștia nu ar fi avut timp să dezvolte anticorpi până în momentul în care au întâlnit coronavirusul. Inițial, dezvoltatorii vaccinului au sugerat că cei trei medici ar fi primit un placebo în timpul studiului clinic la care au participat.

Comisia Europeană a avertizat Ungaria că administrarea vaccinului rusesc anti-coronavirus, Sputnik V, generează o serie de riscuri, scrie Reuters.  Ungaria a primit mai multe doze de vaccin Sputnik V, devenind astfel primul stat din Uniunea Europeană (UE) care va utiliza vaccinul rusesc, transmite Le Monde.

Înainte de a fi produs sau utilizat în orice stat membru UE, vaccinul Sputnik V trebuie autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului.

„Întrebarea este dacă un stat membru UE ar vrea să le administreze cetăţenilor un vaccin care nu a fost revizuit de Agenţia Europeană a Medicamentului. Aici se întâlnesc procedura de autorizare şi încrederea în vaccin. Dacă cetăţenii noştri încep să emită dubii privind siguranţa unui vaccin, dacă nu va trece prin evaluări ştiinţifice riguroase pentru dovedirea siguranţei şi eficienţei, va fi mult mai greu să vaccinăm o proporţie suficientă a populaţiei”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

AstraZeneca a recunoscut o eroare de fabricație care ridică semne de întrebare cu privire la vaccinul Covid

AstraZeneca și Universitatea  Oxford au recunoscut miercuri o eroare de fabricație care a ridicat semne de întrebare cu privire la vaccinul Covid-19 după ce au dezvăluit la începutul acestei săptămâni că este „extrem de eficient” . Unii experți în sănătate spun că încrederea în vaccin a fost erodată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Fosta soție a lui Cabral arată fantastic la 57 de ani. Ce a pierdut prezentatorul...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron