Rareș Bogdan, despre excluderea lui Orban din PNL: Mă deranjează declaraţiile sale, dar niciodată nu voi vota excluderea unui membru PNL

Rareș Bogdan, despre excluderea lui Orban din PNL: Mă deranjează declaraţiile sale, dar niciodată nu voi vota excluderea unui membru PNL
Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan (s) și liderul PNL, Ludovic Orban / Sursă foto: MEDIAFAX FOTO-Andreea Alexandru
Publicat: 03/10/2021, 18:37

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat categoric că exclude posibilitatea ca el să voteze pentru excluderea unui membru al Partidului Național Liberal și mai cu seamă, în cazul unui fost președinte al partidului. Totodată, el s-a arătat deranjat de afirmațiile lui Ludovic Orban din ultima vreme, dar pune accesele de furie a fostului președinte ale PNL pe seama pierderii șefiei partidului.

„Niciodată nu voi vota excluderea unui membru PNL cu atât mai mult a unui preşedinte. Eu vă spun din start: nu voi vota. Sigur că mă deranjează declaraţiile domniei sale, dar niciodată nu voi vota”, a afirmat Rareş Bogdan duminică, la Prima Tv.

Rareș Bogdan este de părere că afirmaţiile dure făcute de Orban  la adresa preşedintelui Klaus Iohannis sunt generate de „şocul pierderii alegerilor interne din cadrul Congresului PNL”, precizând că înfrângerea în fața lui Florin Cîțu este greu de digerat pentru fostul președinte liberal. De asemenea, europarlamentarul nu crede ca Orban va pleca din PNL și cu atât mai mult să voteze moțiunea de cenzură, ce va fi citită marți în parlament.

„Cred că încă e puţin supărat, cred că şocul pierderii alegerilor interne a fost destul de puternic şi încă Ludovic Orban este sub influenţa pierderii alegerilor sâmbăta trecută. Sunt convins că în timp lucrurile de vor estompa şi va reveni la matcă. Nu cred că Ludovic Orban va părăsi Partidul Naţional Liberal şi nu cred că va vota vreodată împotriva unui premier sau unui guvern liberal”, mai afirmă Rareş Bogdan.

Europarlamentarul a afirmat că fostul președinte Luvovic Orban va fi în continuare respectat în partid, experiența acestuia fiind una de luat în considerare. De asemenea el a afirmat că nu crede că în urma mult disputatului Congres al PNL, partidul se va diviza, între susţinătorii lui Orban şi cei ai lui Florin Cîţu.

Ludovic Orban a declarat că Klaus Iohannis nu ar mai putea face nimic. În ceea ce privește rolul său în relația cu șeful statului, Orban a declarat că a demonstrat că și-a făcut datoria față de șeful statului, în perioada campaniei electorale la alegerile prezidențiale. Fostul președinte al PNL susține că nu-și retrage sub nicio formă declarația prin care a anunțat ruperea oricărui parteneriat cu președintele Klaus Iohannis.

Orban susţine că va continua să apere ideile şi valorile liberale, dar şi programul de guvernare „care conţine idei liberale”.

„Evoluția PNL va depinde de modul în care va fi condus partidul. Sunt liberal de 31 de ani și, cu siguranță, voi apăra în continuare ideile și valorile liberale, programul de guvernare care conține idei liberale. Voi susţine deciziile forurilor statutare ale PNL, cu condiţia: eu nu voi mai accepta niciodată să fac niciun fel de înţelegere cu PSD”, a afirmat Orban.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii