Ludovic Orban, atac la Klaus Iohannis: Am fost șeful de campanie al președintelui. Am obținut rezultate absolut extraordinare. Mi-am făcut datoria în relația cu șeful statului

Ludovic Orban, atac la Klaus Iohannis: Am fost șeful de campanie al președintelui. Am obținut rezultate absolut extraordinare. Mi-am făcut datoria în relația cu șeful statului
Ludovic Orban, președintele Klaus Iohannis și Florin Cîțu, la Congresul PNL de la Romexpo, 25 septembrie 2021. Foto: Gândul - Alexandra Pandrea
Publicat: 26/09/2021, 14:25
Actualizat: 26/09/2021, 16:04

Ludovic Orban a declarat că Klaus Iohannis nu ar mai putea face nimic. În ceea ce privește rolul său în relația cu șeful statului, Orban a declarat că a demonstrat că și-a făcut datoria față de șeful statului, în perioada campaniei electorale la alegerile prezidențiale. Fostul președinte al PNL susține că nu-și retrage sub nicio formă declarația prin care a anunțat ruperea oricărui parteneriat cu președintele Klaus Iohannis. „Evoluția PNL va depinde de modul în care va fi condus partidul”, a mai afirmat Orban.

„Ce să mai facă? Am fost şeful de campanie al candidatului la Preşedinţie al PNL, Klaus Iohannis. Împreună am reuşit un scor senzaţional, cel mai mare scor politic – şi în primul tur, şi în al doilea tur – pentru un preşedinte al României. Eu cred că mi-am făcut datoria în relaţia cu domnul Iohannis şi lucrurile sunt cât se poate de limpezi. Sigur că, dacă vrea să aibă parteneriat, să aibă cu preşedintele partidului ales”, a adăugat Orban referindu-se la Klaus Iohannis.

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, îşi menţine afirmaţiile privind faptul că parteneriatul său cu preşedintele Klaus Iohannis a încetat şi afirmă că ar fi o „nebunie” eventuala sa sancţionare pentru declaraţia în acest sens făcută sâmbătă,

„Ce mai e de spus faţă de ce am spus ieri? Când mi-am retras eu vreo declaraţie? (…) Cum să fiu sancţionat?”, a afirmat duminică, Ludovic Orban, întrebat dacă îşi retrage acea declaraţie.
Cum să fiu sancţionat? Haai, fiţi serioşi!”, a afirmat Ludovic Orban duminică, la finalul Consiliului Naţional al PNL, întrebat dacă va fi sancţionat pentru declaraţia sa referitoare la parteneriatul cu Klaus Iohannis, făcută la finalul congresului din 25 septembrie.
Întrebat dacă faptul că a pierdut alegerile interne a fost influenţat de preşedintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a răspuns:
„He! Aţi fost martori la congres, ce să mai vorbesc?
Eu vă spun că nu am trăit niciun astfel de congres. Aţi văzut şi dumneavoastră: fata care a votat înaintea mea îşi fotografia buletinul de vot şi cu draperia trasă şi cu toate camerele. Ăsta numai aşa, un exemplu”, a adăugat Orban.
În ceea ce priveşte votul pentru celelalte funcţii de conducere din partid, care se dă duminică în Consiliul Naţional al formaţiunii, fostul preşedinte susţine că „ e un vot liber exprimat, nu există niciun sistem de control”.

Posibilă înțelegere între PNL și PSD

Orban susţine că va continua să apere ideile şi valorile liberale, dar şi programul de guvernare „care conţine idei liberale”.

„Evoluția PNL va depinde de modul în care va fi condus partidul. Sunt liberal de 31 de ani și, cu siguranță, voi apăra în continuare ideile și valorile liberale, programul de guvernare care conține idei liberale. Voi susţine deciziile forurilor statutare ale PNL, cu condiţia: eu nu voi mai accepta niciodată să fac niciun fel de înţelegere cu PSD”, a afirmat Orban.
Ludovic Orban a clarificat demisia de la șefia Camerei Deputaților, spunând că o va trimite lui Florin Cîțu, președintele partidului, pentru ca acesta să o operaționalizeze când va avea o majoritate care să împiedice alegerea unui PSD-ist în funcție. Liberalul a spus că rămâne în funcție, până la momentul în care în Parlament se va forma o nouă majoritate parlamentară.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase