Rareș Bogdan, despre excluderea lui Orban din PNL: Mă deranjează declaraţiile sale, dar niciodată nu voi vota excluderea unui membru PNL

Rareș Bogdan, despre excluderea lui Orban din PNL: Mă deranjează declaraţiile sale, dar niciodată nu voi vota excluderea unui membru PNL
Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan (s) și liderul PNL, Ludovic Orban / Sursă foto: MEDIAFAX FOTO-Andreea Alexandru
Publicat: 03/10/2021, 18:37

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat categoric că exclude posibilitatea ca el să voteze pentru excluderea unui membru al Partidului Național Liberal și mai cu seamă, în cazul unui fost președinte al partidului. Totodată, el s-a arătat deranjat de afirmațiile lui Ludovic Orban din ultima vreme, dar pune accesele de furie a fostului președinte ale PNL pe seama pierderii șefiei partidului.

„Niciodată nu voi vota excluderea unui membru PNL cu atât mai mult a unui preşedinte. Eu vă spun din start: nu voi vota. Sigur că mă deranjează declaraţiile domniei sale, dar niciodată nu voi vota”, a afirmat Rareş Bogdan duminică, la Prima Tv.

Rareș Bogdan este de părere că afirmaţiile dure făcute de Orban  la adresa preşedintelui Klaus Iohannis sunt generate de „şocul pierderii alegerilor interne din cadrul Congresului PNL”, precizând că înfrângerea în fața lui Florin Cîțu este greu de digerat pentru fostul președinte liberal. De asemenea, europarlamentarul nu crede ca Orban va pleca din PNL și cu atât mai mult să voteze moțiunea de cenzură, ce va fi citită marți în parlament.

„Cred că încă e puţin supărat, cred că şocul pierderii alegerilor interne a fost destul de puternic şi încă Ludovic Orban este sub influenţa pierderii alegerilor sâmbăta trecută. Sunt convins că în timp lucrurile de vor estompa şi va reveni la matcă. Nu cred că Ludovic Orban va părăsi Partidul Naţional Liberal şi nu cred că va vota vreodată împotriva unui premier sau unui guvern liberal”, mai afirmă Rareş Bogdan.

Europarlamentarul a afirmat că fostul președinte Luvovic Orban va fi în continuare respectat în partid, experiența acestuia fiind una de luat în considerare. De asemenea el a afirmat că nu crede că în urma mult disputatului Congres al PNL, partidul se va diviza, între susţinătorii lui Orban şi cei ai lui Florin Cîţu.

Ludovic Orban a declarat că Klaus Iohannis nu ar mai putea face nimic. În ceea ce privește rolul său în relația cu șeful statului, Orban a declarat că a demonstrat că și-a făcut datoria față de șeful statului, în perioada campaniei electorale la alegerile prezidențiale. Fostul președinte al PNL susține că nu-și retrage sub nicio formă declarația prin care a anunțat ruperea oricărui parteneriat cu președintele Klaus Iohannis.

Orban susţine că va continua să apere ideile şi valorile liberale, dar şi programul de guvernare „care conţine idei liberale”.

„Evoluția PNL va depinde de modul în care va fi condus partidul. Sunt liberal de 31 de ani și, cu siguranță, voi apăra în continuare ideile și valorile liberale, programul de guvernare care conține idei liberale. Voi susţine deciziile forurilor statutare ale PNL, cu condiţia: eu nu voi mai accepta niciodată să fac niciun fel de înţelegere cu PSD”, a afirmat Orban.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția