Actorul, cântărețul și scriitorul american Jonathan Jackson: ”Cu cât citești mai multă literatură ortodoxă, cu atât viața ta este mai bogată!”

Actorul, cântărețul și scriitorul american Jonathan Jackson: ”Cu cât citești mai multă literatură ortodoxă, cu atât viața ta este mai bogată!”
Publicat: 02/09/2022, 10:13
Actualizat: 02/09/2022, 10:25

După susținerea conferinței de la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Vaslui, din 27 august 2022, unde Preasfințitul Părinte Ignatie i-a conferit Crucea Episcopală „Grigorie Leu”, actorul, cântărețul și scriitorul american Jonathan Jackson – ajuns la București pe 28 august, pentru întoarcerea în Irlanda – a primit Distincția de Excelență a revistei Regal Literar pentru opera sa literară și pentru contribuția adusă la înțelegerea artei autentice.

În mesajul său de pe rețelele de socializare, artistul scria că acest premiu este un dar frumos de la Dumnezeu, fiind și primul premiu literar din viața sa. Jonathan a mai primit volumul bilingv de poezie „Anonimul florentin” al poetului Nicolae Florentin Streche, redactorul-șef al revistei Regal Literar, precum și alte suveniruri duhovnicești.

Amintim că Jonathan Stevens Jackson – în vârstă de 40 de ani – este câștigător a 5 premii Emmy, convertit la Ortodoxie cu soția sa (actrița italiană Lisa Vultaggio) și cei 3 copii. S-a născut în Florida și a crescut în Los Angeles, acolo unde a devenit celebru ca actor și cântăreț, primind roluri în filme și seriale de la Hollywood. Jonathan s-a mutat în Irlanda, unde a devenit primul ctitor al Mănăstirii românești „Izvorul Tămăduirii” din Shannonbridge.

„O icoană a iubirii ce deschide inimile și mințile oamenilor pentru cunoașterea lui Dumnezeu”

Cu ocazia primirii premiului revistei Regal Literar, Jonathan a transmis un mesaj pentru artiștii și tinerii români pasionați de literatură, îndemnându-i pe aceștia să citească scrierile Sfinților Părinți.

Vorbind despre necesitatea tinerilor de a citi literatură ortodoxă și de a nu se lăsa influențați de curentele surogatelor artistice care le rătăcesc sufletul, i-am cerut lui Jonathan să înregistrăm câteva secunde pentru a împărtăși această cuvântare cu cititorii revistei Regal Literar și pentru a păstra amintirea mai vie”, scrie Claudiu Dumitrache, directorul revistei.

În urma întâlnirii sale cu Jonathan și familia sa, Claudiu Dumitrache mai afirmă că familia Jackson este o „icoană a iubirii ce deschide inimile și mințile oamenilor pentru cunoașterea lui Dumnezeu.”

Claudiu Dumitrache, alături de Jonathan Jackson – București, august 2022

”Mi-au salvat viața!”

În videoclipul publicat de revista Regal Literar, Jonathan îi îndeamnă pe tineri să se îndrăgostească de scrierile duhovnicești, mărturisind că mintea lui s-a deschis în tinerețe prin prisma unor scriitori ca Dostoievski și C.S. Lewis:

”Literatura și poveștile au însemnat foarte mult în viața mea. Pot afirma că opera lui Dostoievski mi-a schimbat viața cu adevărat, încă de când eram foarte tânăr, din adolescență: [operele] Crimă și pedeapsă, Idiotul. Acesta a reprezentat motivul principal care m-a inspirat să scriu, la fel ca în cazul lui C.S. Lewis.

Cred că operele de artă ne comunică lucruri pe care alte forme de exprimare nu le pot face la fel. Hristos Însuși a ales să ne vorbească în parabole, de cele mai multe ori. Cărțile și operele de artă ne provoacă, ne emoționează, mișcă inima într-un mod unic. Cred că este important ca artiștii să aducă tot ceea ce sunt și experimentează în creațiile lor. Cred că Frumusețea, Bunătatea, Adevărul, Strădania, Durerea, Suferința, Speranța și Vindecarea ar trebui să fie o operă de artă autentică.”

”Îi încurajez pe tineri să se îndrăgostească de lectură, de cărțile cu un conținut spiritual [duhovnicesc]. Lecturile spirituale chiar mi-au salvat viața! Nu stiu unde aș fi fără astfel de lecturi! Încearcă să-ți deschizi inima și cugetul pentru a fi inspirat de scrierile Sfinților Părinți, în special de scrierile Părintelui Emilianos Simonopetritul…”, a transmis Jonathan Jackson.

”Sf. Porfirie a spus că pentru a deveni Creștin, trebuie să fii mai întâi un Poet. Deci, este bine ca noi să ne îndrăgostim de Poezie, de Frumusețe și Artă. Cu cât citești mai multă literatură ortodoxă, cu atât viața ta este mai bogată!”

Jonathan Jackson

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Halep a aflat acum verdictul REAL. E o diferență de la cer la pământ
Vestea zilei despre Digi/RCS-RDS. Mai multe televiziuni, scoase din Grila de programe
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern