Artistul american ortodox Jonathan Jackson, premiat în România

Artistul american ortodox Jonathan Jackson, premiat în România
Jonathan Jackson / Foto - soap opera digest
Publicat: 26/07/2022, 10:15

Celebrul artist american Jonathan Stevens Jackson, cunoscut pentru rolurile din filmele de la Hollywood și pentru cariera muzicală, a primit 5 premii Emmy. Actorul a fost premiat și în România – pe data de 15 iulie 2022 – de revista culturală Regal Literar, fiindu-i oferită Distincția de Excelență.

Artistul a fost premiat pentru promovarea valorilor creștine și pentru activitatea sa literară, acesta fiind primul premiu literar din palmaresul său. Cărțile sale au fost traduse în limba română la editura Doxologia, în anii 2016 si 2018.

Călătorind în România, cu ocazia filmărilor, dar și în alte țări ortodoxe, de-a lungul carierei sale, Jonathan Jackson (în vârstă de 40 ani) s-a convertit la Ortodoxie și face parte din comunitatea creștinilor Mănăstirii românești Izvorul Tămăduirii din Irlanda, țară unde s-a stabilit cu familia sa.

În documentarele realizate de Trinitas TV, Jonathan se arată profund emoționat de tradițiile românești, fiind de părere că spiritualitatea țărilor occidentale nu se compară cu spiritualitatea creștin-ortodoxă din România, Rusia și Grecia.

Revista Regal Literar, care apare sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, condusă de către artistul Claudiu Dumitrache, menționează că premiul îi este conferit americanului pentru contribuția adusă în lume la înțelegerea artei autentice, pentru operele literare scrise cu inspirație și talent, pentru punerea în lumină a valorilor culturii răsăritene.”

Artistul american ortodox Jonathan Jackson, premiat în România

”Este dorința mea sinceră să ajut la promovarea valorilor autentice”

La primirea prestigiosului premiu, menționează soapspoiler.com, Jonathan a transmis mulțumirile sale într-un mesaj pe rețelele de socializare:

Deși nu mă simt demn de acest lucru, este dorința mea sinceră să ajut la promovarea valorilor autentice. Având asta în minte, voi primi această onoare foarte plină de har în spiritul smereniei și al responsabilității – o responsabilitate de a continua orice efort de pocăință, credință și iubire. Umila mea mulțumire față de toți cei de la Revista Regal Literar! Acesta este un dar frumos de la Dumnezeu”, a declarat artistul.

După vizita sa în România, actorul a petrecut trei ani citind sute de cărți despre istoria creștinismului și a susținut că între persoana sa și catolicism nu exista o rezonanță. Astfel, a început să caute informații despre Biserică, înainte de Marea Schismă, și a ajuns să cunoască frumusețea ortodoxiei.

”Pentru mine, călătoria spre Ortodoxie a început în România”

Jonathan S. Jackson

Noaptea în care a învățat să spună ”Hristos a Înviat!”

Artistul a mărturisit, de altfel, că prima dată când a văzut o procesiune de oameni care țineau în mână lumânări s-a întâmplat în România, în timp ce stătea la fereastra hotelului, noapte în care a învățat să spună ”Hristos a Înviat!”.

În anul 2012, Jonathan și familia lui au fost botezați în Biserica Ortodoxă. În discursul său de acceptare a premiului Daytime Emmy din 2012, el a mulțumit Sfintei Treimi, precum și călugărilor de pe Muntele Athos.

Jonathan Stevens Jackson a explicat mai târziu, într-un interviu, că monahii de acolo își dedică viața rugăciunii și nu se roagă doar pentru ei înșiși, ci se roagă cu adevărat pentru toată lumea.

Alți laureați ai Premiilor Regal Literar de anul acesta sunt Savatie Baștovoi (Omul Anului), Sergiu Cioiu, Andrei Zincă, Alexa Visarion, Teologos Cadar, Sorin Bute etc.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult