Lansare de carte | Marina Almășan, al 16-lea volum și al 10-lea jurnal de călătorie: “Prin Copenhaga, călăuziți de Mica Sirenă”

Lansare de carte | Marina Almășan, al 16-lea volum și al 10-lea jurnal de călătorie: “Prin Copenhaga, călăuziți de Mica Sirenă”
Marina Almășan, al 16-lea volum și al 10-lea jurnal de călătorie: “Prin Copenhaga, călăuziți de Mica Sirenă”
Publicat: 03/11/2022, 14:07
Actualizat: 03/11/2022, 14:08

Scriitoarea și realizatoarea TV Marina Almășan își va lansa cea de-a șaisprezecea carte – “Prin Copenhaga, călăuziți de Mica Sirenă”, pregătind tuturor cititorilor săi o altă mare surpriză între coperte. Apărută la Editura Corint, cartea “Prin Copenhaga, călăuziți de Mica Sirenă” reprezintă și cel de-al zecelea jurnal de călătorie scris de vedetă.

Cartea “Prin Copenhaga, călăuziți de Mica Sirenă” a fost realizată, a precizat autoarea, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și cu Ambasada Danemarcei la București.

Într-un adevărat tur de forță, înainte de a scrie această nouă carte, Marina Almășan a colindat, timp de 10 zile, capitala Danemarcei.

A vizitat tot ceea ce se putea vizita în Copenhaga, colindând locuri care nu figurează neapărat în recomandările de bază ale agențiilor de turism, dar descoperite cu ajutorul unor “ponturi” date de românii trăitori acolo.

De altfel, cartea “Prin Copenhaga, călăuziți de Mica Sirenă” conține și câteva interviuri cu români de succes din Danemarca – printre care și Constantin Roman, campionul național al Danemarcei la masaj -, iar poveștile acestora vor fi savurate de cititori.

”Literatura de călătorie primește încă un volum ambroziac în biblioteca ei deschisă încă din antichitate de Pausanias cu «Descrierea Greciei». Astăzi, Marina Almășan așază pe rafturile fictive ale acestei vaste biblioteci al treilea său jurnal scandinav și desăvârșește, astfel, o seducătoare trilogie”

Adrian Artene, în prefața volumului “Prin Copenhaga, călăuziți de Mica Sirenă”

Marina Almășan, al 16-lea volum și al 10-lea jurnal de călătorie: “Prin Copenhaga, călăuziți de Mica Sirenă”

Marina Almășan a încercat toate mijloacele de transport in comun, inclusiv feribotul

Marina Almășan transpun – cu umor și belșug de informații – în paginile cărții “Prin Copenhaga, călăuziți de Mica Sirenă” o experiență absolut inedită. Cititorii vor descoperit nu numai obiective turistice ale capitalei daneze, dar și elemente legate de cultură, tradiții, obiceiuri, stilul de viață al danezilor sau mâncarea tradițională.

Autoarea a trăit – alături de fotoreporterul Elena Cristescu – precum orice danez de rând: a mers cu bicicleta, Danemarca fiind, așa cum spune chiar Marina Almășan, ”plină de bicicliști!” -, a băut bere Carlsberg, a încercat toate mijloacele de transport in comun, inclusiv feribotul și a mers prin cluburi pentru a asculta muzică daneză.

”Numai shopping n-am făcut, pentru că, se știe, țările nordice se caracterizează prin prețuri exorbitante în magazine!”, spune Marina Almășan.

Marina Almășan a lansat, chiar în această toamnă, la TVR, un nou show de divertisment – ”RIVALII” – și după nici o lună de la debut, este unul dintre cele mai vizionate programe ale postului public de televiziune.

Dar autoarea cărții “Prin Copenhaga, călăuziți de Mica Sirenă” se gândește deja la următoarea sa destinație. Marina Almășan mărturisește că are de optat între mai multe tentații, dar – după ultimele trei experiențe scandinave (Norvegia, Suedia și Danemarca) – crede că va alege Tunisia, țară unde tocmai a primit o invitație pentru începutul anului viitor.

”Danemarca pe care ne-o descrie autoarea este decupată dintr-un basm! Un basm din celebra serie a lui H.C. Andersen, cu care Marina poartă, așa cum scriam și în titlu, un fermecător dialog literar. La care noi suntem părtași și care, deopotrivă, ne ajută să accesăm fericirea, pe care danezii au găsit-o deja!”

Adrian Artene


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată