”Cu zâmbetul pe… muze”, a paisprezecea carte a Marinei Almășan: ”Este o analiză a eu-ului meu, în interacțiunea cu vremurile”

”Cu zâmbetul pe... muze”, a paisprezecea carte a Marinei Almășan: ”Este o analiză a eu-ului meu, în interacțiunea cu vremurile”
”Cu zâmbetul pe... muze”, a paisprezecea carte a Marinei Almășan
Publicat: 01/11/2021, 10:25
Actualizat: 01/11/2021, 10:37

Scriitoarea și realizatoarea TV Marina Almășan își va lansa cea de-a paisprezecea carte – ”Cu zâmbetul pe… muze”, iar de data aceasta a pregătit tuturor cititorilor săi o mare surpriză. Apărută la Editura Corint, cartea ”Cu zâmbetul pe… muze” nu mai este un jurnal de călătorie, așa cum s-a întâmplat până acum, ci mult mai mult decât atât.

Marina Almășan mărturisește că este vorba despre o călătorie înlăuntrul său, o adevărată interacțiune cu aceste vremuri.

”Nu este chiar un jurnal de călătorie, cum mi-am obișnuit cititorii in ultimii ani. Sau… este o călătorie înlăuntrul meu , o analiză a eu-lui meu, în interacțiunea cu vremurile. Cartea este despre cei din jurul meu, fie ei telespectatori, membri ai familiei, șefi, subalterni, este despre bărbați și femei și despre războiul dintre ei, este despre țara asta – de fapt, despre ceea ce a mai rămas din ea”, spune Marina Almășan.

Cea de-a paisprezecea carte a Marinei Almășan

”Cu zâmbetul pe… muze”: ”Scrisă când cu ironie, când cu obidă, de multe ori cu nostalgie, uneori cu dezgust”

După cum mărturisește autoarea, ”Cu zâmbetul pe… muze” este scrisă într-un creuzet al unui amalgam al trăirilor personale. Ironia, obida, nostalgia și chiar dezgustul se intersectează pentru a oferi o imagine completă a acestor vremuri.

Cartea Marinei Almășan are și un capitol dedicat pandemiei de coronavirus și felului în care acest ”asediu” a ”mutilat” viețile oamenilor.

”Este scrisă când cu ironie, când cu obidă, de multe ori cu nostalgie, uneori cu dezgust. Are și un capitol distinct, dedicat pandemiei și felului în care ea ne-a mutilat viețile. Există chiar și o radiografie a propriului episod de COVID, descris de-a fir a păr . Transpare din carte și războiul pe care l-am purtat, ani în șir, cu călăul care a îngropat Televiziunea Română în ultimii ani – fostul său PDG Doina Gradea”, mai spune Marina Almășan.

Cartea ”Cu zâmbetul pe… muze” este prefațată de mai multe personalități ale vieții literare și nu numai – Alex Ștefănescu, Lucian Avramescu, Adrian Artene, Octavian Ursulescu -, iar ilustrațiile poartă semnătura strălucitului caricaturist Costel Pătrășcan, desemnat ca făcând parte din TOP 10 caricaturiști ai Uniunii Europene.

”Lansarea cărții va fi dictată de evoluția pandemiei, însă așa cum mi-am obișnuit cititorii, va fi o lansare cu ștaif”, promite Marina Almășan tuturor celor care îi așteaptă, cu nerăbdare, fiecare carte.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Gigi Becali, martor la tentativa de asasinat asupra lui Nuțu Cămătaru! Cine ar fi încercat...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Medic: Varianta Omicron afectează mai ales persoanele tinere
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Descoperire uriașă despre Pfizer! Toți cei vaccinați trebuie să afle ce efect are
Doliu în lumea modei! S-a stins din viață la doar 41 de ani, după o...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...