ANIMAȚIE VIDEO. Cum a fost posibil să se fi produs „implozia catastrofală” a submarinului Titan

Publicat: 25/06/2023, 16:41
Actualizat: 25/06/2023, 17:46

Au început să apară animații video care încearcă să explice cu s-ar fi produs „implozia catastrofală” a submersibilului Titan, care a luat viața a cinci pasageri în adâncurile Atlanticului de Nord.

Echipajele de căutare au descoperit „cinci bucăți majore diferite de resturi” identificate din submersibilul Titan, potrivit Pazei de Coastă.

„Primul lucru pe care l-am găsit a fost conul din față al submarinului. Apoi am găsit un câmp mare de resturi. În acel câmp mare de resturi, am găsit clopotul din față al carcasei sub presiune. Acesta a fost primul indiciu că a avut loc un eveniment catastrofal”, a declarat contraamiralul John Mauger, din cadrul Gărzii de Coastă americane.

Folosind animație și efecte vizuale, publicația germană Bild a postat un video în care prezintă modul în care ar fi avut loc, cel mai probabil, „implozia catastrofală”.

Moarte instantanee

Cinci oameni au murit, după ce au plecat cu același submersibil în explorarea epavei Titanicului. Contraamiralul John Mauger, comandantul Districtului numărul unu al Gărzii de Coastă a SUA, a declarat că un vehicul operat de la distanță din Horizon Arctic a descoperit rămășițe ale submarinului Titan la aproximativ 1.600 de metri distanță de prova Titanicului de pe fundul mării. „Aduc cele mai sincere condoleanțe familiilor”, spune oficialul potrivit The Guardian. (Detalii suplimentare despre subiect AICI…)

Experții au spus că resturile găsite sugerează că nava a suferit o „implozie catastrofală”  după ce a coborât în adâncurile oceanului duminică, cauzând decesul tuturor celor cinci persoane aflate la bord.

Pasagerii de la bordul submarinului dispărut Titan ar fi murit instantaneu și nici măcar nu ar fi știut că există o problemă dacă nava ar fi făcut implozie, a declarat fostul director al departamentului de medicină subacvatică și radiații al US Navy Dale Mole.

Comentariul a fost făcut după ce BBC a fost informat de un prieten al pasagerilor de la bordul Titan că printre resturile descoperite se numără „un cadru de aterizare și un capac din spate al submersibilului”.

Dale Mole, fost medic al marinei americane, a declarat că afirmația este „un indiciu al unei implozii”.

„Moartea ar fi fost instantanee”, a spus el.

Deși acest deznodământ ar fi fost tragic, Mole a spus că a rămâne blocat în interiorul navei ar fi fost o alternativă mult mai rea pentru echipajul de pe Titan.

„Vă puteți imagina cum ar fi fost… este frig, oxigenul se termină. Dacă nu îi putem aduce înapoi, acesta este cel mai bun scenariu posibil”, a spus el.

Cine sunt pasagerii care și-au pierdut viața pe Titan

Hamish Harding, un britanic în vârstă de 58 de ani, cunoscut ca afacerist și explorator, ar fi una dintre cele cinci persoane care se află la bordul submarinului OceanGate care a plecat să facă o expediție turistică la epava Titanicului. Informația a fost confirmată de familia lui

Nava, care și-a început scufundarea către epava Titanicului duminică dimineață, a pierdut contactul cu nava de cercetare Polar Prince la o oră și 45 de minute după scufundare, potrivit Garda de Coastă a SUA.

Conform Sky News, la bordul navei se afla și pilotul francez Paul-Henry Nargeolet și directorul executiv și fondatorul OceanGate Expeditions, Stockton Rush.

Printre cei care au pierit în misiunea aceasta se numără și omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul său, Suleman.

Citește și: 

„Suntem SIGILAȚI”. Cum stăteau persoanele care au urcat la bordul submersibilului Titan. Imagini surprinse de foști pasageri ai navei 

Fiica exploratorului francez Paul-Henri Nargeolet, mesaj emoționant după ce a tatăl ei a MURIT la bordul submersibilului Titan: „Asta e liniștitor”

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Brigitte Macron, secretul unei siluete de invidiat la 71 de ani. Ce alimente consumă Prima...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
S-a dat ORDIN în România. Document OBLIGATORIU pentru toți românii
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Un cercel de aur a dezvăluit o poveste devastatoare de acum 2.200 de ani
×