Amenzi în valoare de 124.000 de lei în urma controlului efectuat de ANPC în Satul de Vacanţă. Trei unităţi au fost închise temporar

Amenzi în valoare de 124.000 de lei în urma controlului efectuat de ANPC în Satul de Vacanţă. Trei unităţi au fost închise temporar
Publicat: 07/08/2023, 18:01
Actualizat: 07/08/2023, 18:15

Controlul efectuat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), la sfârşitul săptămânii trecute, în Satul de Vacanţă, s-a finalizat cu amenzi în valoare de 124.000 de lei. Este anunțul făcut, luni, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, care a precizat că trei unităţi au fost închise temporar, iar alți patru operatori economici riscă să se închidă definitivă.

„Au fost verificaţi opt operatori economici, s-au aplicat 15 amenzi în valoare totală de 124.000 lei şi două avertismente. S-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciilor de alimentaţie publică până la remedierea deficienţelor constate pentru trei operatori economici.

S-au făcut propuneri pentru sancţiuni complementare de închidere definitivă pentru patru operatori economici şi închidere de la 6 la 12 luni pentru un operator economic”, a anunţat CJPC Constanţa.

Un scandal de mare amploare a izbucnit vineri seara, în Satul de Vacanță din Mamaia, după ce comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au venit să verifice mai mulţi comercianţi. Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a afirmat că inspectorii au fost înjurați și s-a aruncat cu mâncare în ei.

ANPC a descoperit că în unităţile în care s-a efectuat controlul se gătea pe trotuar, iar alimentele nu erau ţinute la temperatura potrivită. Scandalul a pornit în momentul în care comisarii de la ANPC au ajuns la o locație care a fost închisă temporar pentru a patra oară.

Conflictul s-a încheiat după ce polițiștii din Constanța și-au făcut apariția în Satul de Vacanță din Mamaia, iar autoritățile au deschis dosar penal pentru ultraj.

„La data de 4 august a.c., în jurul orei 21.00, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa – Secţia 1 Poliţie au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în Satul de Vacanţă din municipiul Constanţa, are loc un conflict.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că angajatul unei instituţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi efectuat un control la operatorii economici din Satul de Vacanţă. Cu această ocazie, mai multe persoane ar fi efectuat acte de scandal.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. De asemenea, 5 persoane au fost sancţionate contravenţional, în baza Legii 61/1991”, a transmis IPJ Constanţa.

Sursa foto: Mediafax Foto


CITEȘTE ȘI:

VIDEO: Scandal în Satul de Vacanță din Mamaia la apariția comisarilor ANPC: „S-a aruncat cu mâncare în noi. Am fost înjurați” / Reacția Poliției

FOTO ȘI VIDEO| Restaurant din Costinești, ATENTAT la sănătatea oamenilor, în plin sezon estival. „Viața consumatorilor nu se negociază!”

ANPC, control la un mare distribuitor de produse din peşte, care vinde în toate hypermarketurile / Marfă expirată, rugină și praf cât cuprinde

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Câștigă 200 de lei doar în câteva minute! Ciprian a dat lovitura cu o afacere...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest
Cum arată mașina viitorului de la Dacia. Mașina pare desprinsă din filmele SF
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
Prima reacţie a părinţilor tânărului ucis de Vlad Pascu, după ce judecătoarea Ancuţa Popoviciu a...
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
Avocatul Adrian Cuculis, noi detalii despre reluarea procesului în care este judecat Vlad Pascu: „Lucrurile...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
Vladimir Putin a pus ochii pe o insulă crucială pentru NATO: ,,Scopul lui Putin este...
Operațiunea de MARE RISC din Primul Război Mondial!
Adio, telefoane mobile! Legea care intră în vigoare în România. Devine interzis
România se scufundă economic. Românii vor simți în buzunar
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Monica Anghel a slăbit 40 de kilograme! Cântăreaţa, motivul din spatele acestei schimbări radicale: "Am...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici...
O operațiune riscantă în Primul Război Mondial. Manifeste cărate sub salteaua primului ministru
×