FOTO ȘI VIDEO| Restaurant din Costinești, ATENTAT la sănătatea oamenilor, în plin sezon estival. „Viața consumatorilor nu se negociază!”

Publicat: 28/06/2023, 13:11
Actualizat: 28/06/2023, 13:17

Produse alimentare expirate, mizerie, peşte şi fructe de mare congelate, care nu aveau elemente din care să rezulte provenienţa, data producţiei şi cea a expirării. Toate aceste lucruri – care pun în pericol sănătatea și chiar viața consumatorului – au fost descoperite de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), într-un  restaurant din Costineşti, în plin sezon estival. „Sănătatea și viața consumatorilor, ca de altfel toate drepturile acestora, nu se negociază!”, a fost mesajul postat de Horia Constantinescu, președintele ANPC, după descoperirea neregulilor. 

Restaurantul a fost amendat cu 20.000 de lei şi închis temporar până la remedierea deficienţelor. De asemenea, va fi făcută propunere de închidere a unităţii pentru o perioadă de cel mult şase luni.

„Nu știu ce ar trebui să facem colegii mei și cu mine pentru a fi luați în serios de către fiecare operator economic”

„Așa cum v-am promis aseară, vă prezint acțiunea de la cherhanaua Pofta Pescarului, din Costinești. Dacă ești localnic de pe malul mării, atunci cu siguranță știi cum să chemi la tine peștii, fără a mai fi nevoie să-i capturezi. Numai așa se poate explica prezența unei cantități mari de pești fără acte.

Te duci pe malul mării, strigi pești, pești, pești, pești și aceștia sar în sac și se duc singuri în frigider. Condițiile de preparare și păstrare reprezintă, din punctul nostru de vedere, un atentat la sănătatea dumneavoastră, motiv pentru care, această locație, a fost și va rămâne oprită.

Nu știu ce ar trebui să facem colegii mei și cu mine pentru a fi luați în serios de către fiecare operator economic. Am mai tot spus-o și o voi repeta cu fermitate: sănătatea și viața consumatorilor, ca de altfel toate drepturile acestora, nu se negociază!”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook.

@horiaconstantinescuanpc

SC POFTA PESCA SRL – POFTA PESCARULUI COSTINEȘTI (Comandament Litoral 2023): Deficiente: -zona barului: utilizare recipient pentru depozitarea deșeurilor menajere fără capac de protectie; agregat frigorific cu acumulări masive de gheață si impurități (neigienizat); -congelator in care se depozita inghetata: prezenta insectelor moarte la interior; -zona blocului alimentar: agregate frigorifice cu chedere deteriorate si neigienizate (prezentau acumulări de impurități, resturi alimentare și mucegai); aragazul neigienizat, cu acumulări de resturi alimentare arse; hote neigienizate cu acumulări masive de grasime arsa, lichidul scurgându-se deasupra grill-ului; utilizarea de vase pentru gătit și ustensile cu grad avansat de uzură si neigienizate; -camerele de frig unde erau depozitate materii prime și preparate alimentare finite: neigienizate, chedere rupte (cu acumulari de impuritati), pereții cu vopseaua exfoliată, paviment neigienizat; lipsa grafic monitorizare temperatură; recipiente de depozitare a deseurilor menajere fără capace de protecție; – produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum; -produse alimentare aflate in afara datei limita de consum; -s-a identificat un container in care erau depozitate produse congelate (peste, fructe de mare) fără a detine elemente de identificare din care să rezulte proveniența, denumirea produsului, data producției și data limita de consum; Amenzi: 20000 lei Masuri dispuse: *OD: 161 kg/20800 lei *OTPS Se propune inchiderea unitatii pentru o perioada de cel mult 6 luni.

♬ original sound – Horia Constantinescu

ANPC a anunţat miercuri, că a făcut un control la restaurantul „Pofta Pescarului” din Costineşti, acolo unde comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au găsit mai multe probleme.

  • Astfel, în zona barului este utilizat un recipient pentru depozitarea deşeurilor menajere fără capac de protecţie;
  • un agregat frigorific avea acumulări masive de gheaţă şi impurităţi (neigienizat);
  • un congelator în care se depozita îngheţată avea insecte moarte la interior;
  • în zona blocului alimentar au fost găsite agregate frigorifice cu chedere deteriorate şi neigienizate (prezentau acumulări de impurităţi, resturi alimentare şi mucegai).

Alte nereguli constatate de echipele de control au fost:

  • utilizarea de vase pentru gătit şi ustensile cu grad avansat de uzură şi neigienizate;
  • camerele de frig unde erau depozitate materii prime şi preparate alimentare finite neigienizate;
  • lipsa graficului de monitorizare a temperaturii;
  • recipiente de depozitare a deşeurilor menajere fără capace de protecţie.
  • ANPC a mai descoperit produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum; produse alimentare aflate în afara datei limită de consum.

CITIȚI ȘI:

VIDEO| ”Peștele este ținut putrezit”, constată un comisar ANPC într-un magazin Kaufland. Horia Constantinescu: ”Pot afecta viața”-DECLARAȚII EXCLUSIVE

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
S-a produs marea ÎMPĂCARE. Simona HALEP nu părea în stare: Securea e îngropată
Cel mai ghinionist campion mondial din istoria fotbalului. A rămas fără deget din cauza verighetei...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice