Prima pagină » Emisiuni » Emil Străinu: „Călin N. Turcu, cel mai bun investigator de OZN-uri din România”

Emil Străinu: „Călin N. Turcu, cel mai bun investigator de OZN-uri din România”

Emil Străinu: „Călin N. Turcu, cel mai bun investigator de OZN-uri din România”

Într-o ediție transmisă live de Cancan!, Generalul Emil Străinu a povestit despre o întâmplare legată de cercetătorul român Călin N. Turcu, considerat un pionier al studiilor OZN în România. Urmăriți emisiunea aici, integral, emisiunea.

Călin N. Turcu, primul mare cercetător de teren al fenomenului OZN din România

Emil Străinu a relatat despre activitatea pasionată, dar riscantă, a profesorului Călin N. Turcu. Acesta a fost printre primii cercetători români care au studiat în profunzime fenomenul OZN. El a încercat să aducă la lumină adevăruri necunoscute. Însă determinarea sa l-a adus în conflict cu autoritățile, într-o perioadă în care orice acțiune neobișnuită era atent monitorizată de structurile statului.

„Acești Men in black. Cine ar mai putea fi? Păi să vă spun o poveste foarte interesantă de la noi. Noi am avut un cercetător foarte mare în domeniul OZN-ului care s-a numit profesorul Călin N. Turcu. El a fost primul mare cercetător de teren din România care a studiat foarte intens fenomenul OZN și din cauza pasiunii sale și a încăpățânării cu care căuta, deci nu perseverență, perseverența este ceva care ți-o controlezi, la el era încăpățânare, adică voia să meargă până la capăt, să afle el adevărul adevărat. L-a dus la un conflict cu organele statului.”, a spus Emil Străinu.

Pădurea Hoia-Baciu și începutul hăituirii

Generalul Străinu a continuat să descrie contextul tensionat în care Turcu a încercat să investigheze faimoasa pădure Hoia-Baciu.  Încercând să obțină hărți și date precise despre anumite anomalii din zonă, Turcu s-a lovit de o realitate dură: colaboratorii săi erau conectați la fosta Securitate.

„La un moment dat intră în posesia unor date potrivit cărora în pădurea Hoia-Baciu de lângă Cluj există niște zone cu caracteristici deosebite între care se spunea că dacă te duci acolo, adormi imediat, sau te duci acolo, stai mai mult, te vindeci de nu știu ce afecțiuni, sau timpul trece foarte greu sau foarte repede. El intră în posesia pozițiilor acestor locații și vrea să le studieze și atunci intră în legătură cu un geolog de la Universitatea Babeș-Bolyai, care avea hărțile de sol, hărțile pedologice și hărțile geofizice ale zonei Hoia-Baciu. Fără să știe că acest cercetător era un om care lucra pentru DSS-ul de atunci, Departamentul Securității Statului.”, a relatat Străinu.

Emil Străinu: „A murit săracul de tânăr”

Din păcate, dorința de a investiga fenomene neînțelese a fost interpretată ca o amenințare la adresa securității naționale. Turcu a fost supus unei adevărate hărțuiri, care i-a afectat iremediabil sănătatea.

„Nenorocirea a fost că una dintre locații era în apropierea unei unități de rachete a armatei de la Cluj și ăsta a interpretat imediat că vrea să facă spionaj. A început o întreagă hăituială a lui Turcu, care a durat ani de zile și se pare că în urma acestei tracasări a și murit. A murit săracul de tânăr, a făcut infarct, el fiind de fapt un profesor foarte bun și, probabil, cel mai bun investigator de teren în domeniul OZN-urilor din România.”, a încheiat Emil Străinu.

 

Alexandra Anton a studiat Topografie și Cartografie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a absolvit cursurile de masterat în domeniul geomatică. În prezent, studiază Română-Spaniolă ... vezi toate articolele

Citește și