A murit fosta soție a actorului Victor Rebengiuc. Anca Verești avea 89 de ani

A murit fosta soție a actorului Victor Rebengiuc. Anca Verești avea 89 de ani
foto: Captură / UNITER
Publicat: 10/02/2022, 07:44

Anca Verești, fosta soție a actorului Victor Rebengiuc, a murit la 89 de ani. Anunțul trist a fost făcut de către Uniunea Teatrală din România.

Actrița Anca Verești a murit la 89 de ani. Aceasta a fost căsătorită timp de cinci ani cu actorul Victor Rebengiuc.

Într-o postare pe Facebook, dar și pe site-ul oficial, Uniunea Teatrală din România a anunțat pierderea actriței. UNITER a omagiat-o pe celebra artistă: „ o prezență sobră, plină de demnitate, cu un surâs abia văzut”.

„IN MEMORIAM ANCA VEREȘTI

(12 august 1933 – 8 februarie 2022)

UNITER află cu tristețe că actrița ANCA VEREȘTI ne-a părăsit.

O prezență sobră, plină de demnitate, cu un surâs abia văzut, ANCA VEREȘTI era o personalitate puternică ce ascundea un om sensibil. Un om discret, de-o modestie copleșitoare, un activ susținător al Campaniei „Artistii pentru artiști”, în fiecare an donând celor aflați în nevoie.

Din 1956 până în 1989 a jucat pe scena Teatrului Bulandra București. Au fost 33 de ani de dăruire, de iubire de teatru. Dintre cele mai importante apariții pe scena Teatrului Bulandra amintim: Irma în „Nebuna din Chaillot” de Jean Giraundoux, Viola în „A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare, Natașa în „Război și pace”, după Lev Tolstoi. Alte spectacole în care a jucat: „Soțul ideal” de Oscar Wilde, „Mamouret” de Jean Sarment, „Casa Bernardei Alba” de Federico Garcia Lorca, „Viraj periculos” de I.B.Prinstley.

Drum lin spre Lumină, Anca Verești! Dumnezeu să vă ierte!”, este anunțul UNITER.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult